Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2024 16:13

Zemřel Vlastimil Harapes

Bylo mu 77 let

15.05.2024 13:58

Fanoušci hokeje, zbystřete!

Originální medaile z MS jsou k vidění v plzeňském muzeu Depo Moto Art. Podívejte se na FOTKY.

Máte fotky výstaviště nebo nebo věci z TUZEXu? Zapojte se do výstavy!

17.01.2018 11:58

V Plzni se chystá speciální výstava k výročí 100 let vzniku Československa. Organizátoři shání v podstatě všechno, co má spojitost s historií Plzně...

_DSC6563

Příští měsíce budou v Plzni ve znamení řady akcí, které budou souviset s oslavami stého výročí vzniku Československa. Kromě velkolepých oslav na konci října se připravuje mnoho dalších projektů. Jedním z nich je i unikátní výstava, která bude v DEPO2015. Zapojit se do ní může široká veřejnost.

Výstava bude k vidění od května do října letošního roku. Připomene významné historické milníky, ale především každodenní život obyvatel očima pěti generací jedné rodiny. Kromě veřejnosti na projektu pracuje celá řada odborníků a historiků. Výstava by měla být zároveň jakýmsi pokračováním expozice Plzeňské rodinné fotoalbum, která proběhla v roce 2016.

Pořadatelé nyní shání celou řadu artefaktů a obrací se proto na veřejnost s žádostí o pomoc. "Organizátoři výstavy uvítají především plzeňské a československé výrobky a značky jako například plechové hrnky Bartelmus, hračky Hamiro, zboží z TUZEXu, osobní věci spojené s prací ve Škoda Plzeň, fotografie výstaviště nebo věci zakoupené na výstavě Ex Plzeň," říká Adriana Jarošová z plzeňského magistrátu.

Vítané jsou také například fotografie z povodní nebo osobní věci připomínající první oslavy osvobození v roce 1990. Zájemci se mohou obracet na koordinátorku výstavy na mail biba@depo2015.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT