Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oprava Rooseveltova mostu se rozebíhá naplno! Přinese uzavírky - FOTKY

02.05.2019 12:16

Rooseveltův most v Plzni čekají v příštích měsících kompletní opravy. Rekonstrukce se rozebíhá naplno. Už v květnu odstartuje uzavírka, která potrvá až do konce prázdnin.

foto-qap-cz (5)

V Plzni se naplno rozebíhá další velká rekonstrukce. Práce nabírají na intenzitě na Rooseveltově mostě. Jeho opravy by měly kompletně skončit v prosinci letošního roku.

"Navrhovaná oprava mostu je koncipována pro zastavení rychlého chátrání konstrukce a opravu zásadních poškození, která se na konstrukci nacházejí. Jedná se o opravu zásadních závad, bez zásahu do nosné konstrukce mostu, změny technického řešení, úpravy nivelety nebo šířkového uspořádání na mostě. Mostní konstrukce je v současné době ve zhoršeném technickém stavu a její oprava je nezbytná," říká Marie Fialová z plzeňského magistrátu.

Výměnou projdou mostní závěry, revitalizace čeká římsy i chodníky. Most dostane také nový nátěr a připravená je zároveň stabilizace schodiště, které vede do Kamenické ulice. Náklady na stavbu se předpokládají kolem 29 milionů.

Rozsáhlé úpravy se dotknou ve velkém i provozu. Bohužel dojde i na několikaměsíční úplnou uzavírku pro automobilovou dopravu, která začne už v polovině května. Opravy se promítnou také do provozu v Tyršově ulici, přes kterou most vede.

Termíny omezení:

  • 1. etapa – most zcela uzavřen pro veškerou dopravu MIMO MHD – provoz veden po objízdné trase – cca 7 týdnů (od 13.5. do 30.6.)
  • 2. etapa – most zcela uzavřen pro veškerou dopravu – provoz veden po objízdné trase – cca 8 týdnů (od 1.7. do 28.8.)
  • částečná omezení na ulici Tyršova pod mostem – cca 8 týdnů (od 15.5. – 15.6. první polovina, od 16.6. – 16.7. druhá polovina) s uzavřením 1 jízdního pásu pod mostem a převedením do protisměru
  • omezení a uzavírky chodníků: do 30.6. částečně, od 1.7. – 15.7. úplná uzavírka (předpoklad, možno až 1 měsíc), od 15.7. – 17.11. částečně

(Uvedené termíny uzavírek se mohou měnit dle postupu stavebních prací. Zhotovitelem stavby je stavební společnost COLAS CZ, a.s.)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství