Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozsáhlý požár zachvátil dům v Lochotínské ulici v Plzni. Dva zasahující hasiči utrpěli zranění

14.08.2023 10:52     15.08.2023 17:47

Od půl jedenácté dopoledne bojovaly v pondělí 14. srpna čtyři jednotky hasičů s požárem půdy a podkroví historického domu v Lochotínské ulici v Plzni.

požár Roudná_0823_FB Roman Zarzycký
požár Roudná_0823_FB Roman Zarzyckýpožár Roudná_0823_HZSPKpožár Roudná_0823_HZSPK1 (1)požár Roudná_0823_HZSPK1 (2)požár Roudná_0823_HZSPK1 (3)

„Plameny zasáhly podkroví a půdu. Nasadili jsme dva kusy výškové techniky, vynesli jsme jednu tlakovou propanbutanovou lahev,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Při zásahu došlo ke zranění hasičů. „Došlo ke zranění dvou hasičů. Oba jsou mimo ohrožení života. Jeden byl transportován do nemocnice při vědomí s poraněním ramene a podeřením na popáleniny. Druhý zůstává na místě,“ uvedl mluvčí s tím, že na místě aktuálně s požárem bojují 4 jednotky hasičů - Košutka, Střed, Slovany a JSDH Plzeň Bolevec.

„Zdravotničtí záchranáři transportovali do nemocnice jednoho lehce zraněného muže ročník 1992 a nadále zůstáváme na místě v koordinaci s HZS," potvrdil mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký.

Ještě před příjezdem hasičů vyvedla policie z domu dvě osoby. „Evakuovali jsme dvě osoby z hořícího domu a další osoby z přilehlých budov. Nyní zajišťujeme okolí domu a přilehlé ulice, abychom zamezili přístup osob a nedošlo k jejich ohrožení. Na místě jsou i kriminalisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti požáru," informovala z místa Dagmar Brožová, mluvčí policie. Jak vypadal zásah z pohledu policistů? Podívejte se na https://twitter.com/i/status/1691470932445966337

Požár se podařilo dostat pod kontrolu. „Svoji práci odvedly i Drony SIT, které nám pomáhaly mapovat situaci z výšky. Vzhledem k narušení budovy bylo rozhodnuto o stržení štítu směrem do Lochotínské ulice a proto si velitel na místo povolal techniku ze Záchranného útvaru HZS ČR. Škoda je velmi předběžně 5 mil. Kč. Příčina požáru je v šetření," uvedl mluvčí hasičů.

Foto HZSPK, úvodní foto FB Roman Zarzycký má rád Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství