Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Futsalové drama v Plzni, domácí Interobal bere stříbro

15.02.2016 19:27

Futsal v Plzni měl v o víkendu další svátek, sjela se sem smetánka mládežnické kategorie do sedmnácti let. Plzeň postoupila do finále a sahala po zlatu.

Futsal

Futsalu se v Plzni v letošní sezoně daří a sbírá mnoho úspěchů. Druhou únorovou sobotu poprvé v historii hostila v Městské sportovní hale TJ Lokomotiva Plzeň final four 1. juniorské futsalové ligy U-17.

Nejlepší dva celky z ligy Východ a ligy Západ si to rozdaly o mistra ČR. Domácí Interobal, vítěz ligy Západ, vyzval druhý tým z ligy Východ Mados Hradec Králové. Plzeň uspěla konečným skóre 6:2.

Ve druhém semifinále nastoupil loňský vícemistra a vítěz ligy Východ Helas Brno proti druhému celku ze západu Baník Chomutov. V bojovném utkání se dlouho hrálo bez větších šancí a tak nejvíce zaujala hrstka chuligánu z Chomutova, která celý zápas hlasitě podporovala svůj Baník. Po výsledku 4:0 Helas jistě dokráčel do finále.

Zápas o třetí místo přinesl obrovské drama. Hradec měl od počátku více ze hry, ale neproměnil žádnou ze svých šancí a Baník svojí první střelou ve třinácté minutě hned otevřel skóre. Nakonec v závěrečném rozstřelu ale Baník zklamal, neproměnil ani jednu.

Finále před více než pěti sty diváky bylo od počátku prostě úchvatné. Domácí Interobal i Helas Brno, tedy vítězové svých lig. Plzeň postupem času měla více ze hry, Brno ale odolalo a přes poločasový výsledek 0:0 diváci oba týmy odměnili zaslouženým potleskem.

Druhý začal lépe tým z moravské metropole, ale Plzeň podržel brankář Němec. Postupně převzal iniciativu opět domácí tým, ale nebezpečnější byl nadále Helas. Ve 28. minutě měl nejprve obrovskou šanci domácí Krystl, brankář už ležel, ale v tlačenici několika hráčů se mu nadvakrát nepodařilo protlačit míč do prázdné brány, z okamžitého protiútoku podle pravidla "nedáš-dostaneš" otevřel skóre hostující Kollarik, 1:0. Domácí hala ale hnala svůj tým stále dopředu, několik stovek spontánně zpívalo "Plzeňácí dáme gól!" a Künstner je vyslyšel. Ve třicáté minutě obral hostujícího obránce na půli o míč, pláchl po pravé straně a pod víko srovnal na 1:1. Plzeň se i nadále hnala do útoku, ale nestíhala dozadu, Brno netrefilo prázdnou bránu a následně dalo i tyč. Přes velké šance na obou stranách zápas nerozhodně i skončil a následovaly opět pokutové kopy. Hned tu první trefil domácí Krystl do tyče, pak už se všichni střelci trefili, a proto se mistrem stalo Brno. Stříbro je pro Plzeň i tak nejlepší výsledek od roku 2010, kdy byla stala mistrem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte