Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V Plzni se otevře Centrum robotiky. Fungovat bude od února

12.01.2016 12:46

Slavnostního otevření se v tomto týdnu dočká Centrum robotiky v Plzni. Kroužky se naplno rozjedou od února. Stěhovat se budou i kroužky z Domu digitálních dovedností.

FOTO_Dům digitálních dovedností

Už v závěru tohoto týdne se slavnostně otevřou prostory nového Centra robotiky v bývalém depu dopravních podniků v Cukrovarské ulicic v Plzni. Do nového se tak budou stěhovat i kroužky, které aktuálně nabízí Dům digitálních dovedností v Dominikánské ulici.

Kroužky nového centra oficiálně odstartují v únoru. "Centrum robotiky bude sloužit dětem i dospělým,  kteří se chtějí rozvíjet a prohlubovat své znalosti z robotiky, elektroniky, programování či z přírodních věd. Stávající kroužky robotiky, programování a experimentálních pokusů, které nyní probíhají v Domě digitálních dovedností v Dominikánské ulici, se tak přesunou do nových prostor," říká mluvčí města Eva Barborková.

V rámci centra budou fungovat nejrůznější kroužky jako například na Elektronické vychytávky, Kreslení elektrických obvodů nebo souhrnný kroužek Elektronika pro robotiku.

K dispozici bude také dílna, kde se budou pod dohledem lektora vyrábět mechanické hračky, chybět nebude ani 3D tiskárna a další technologické novinky. centrum nabídně vyžití i pro malé technické nadšence ve věku do osmi let.

"Centrum robotiky bude také sloužit jako zázemí pro školní exkurze plzeňských základních škol, které Dům digitálních technologií podporuje v rozvoji technického vzdělávání," dodává mluvčí magistrátu.

Více informací je na webových stránkách www.dddplzen.eu.

FOTO: Dům digitálních dovedností

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT