02.05.2024 14:10
Jak omezí Slavnosti svobody provoz v Plzni? Přinášíme informace
Od pátku 3. do pondělí 6. května se konají v Plzni Slavnosti svobody. V centru města bude omezený provoz.
02.05.2024 14:10
Od pátku 3. do pondělí 6. května se konají v Plzni Slavnosti svobody. V centru města bude omezený provoz.
02.05.2024 11:05
V Černicích se chystá rozšíření stávajícího sportovního areálu. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s městem Plzeň plánuje stavbu fotbalového a dvou víceúčelových hřišť.
01.05.2024 10:19
Před plavkovou sezónou by to chtělo pořádný detox. Hledáte inspiraci k lehkému obědu nebo večeři? Vyzkoušejte barevný salát, který rozhodně zabere...
Na přípravu budete potřebovat (množství podle potřeby):
hlávkové červené zelí
bulvový celer
řapíkatý celer
mrkev
jablko
piniová a slunečnicová semínka ( mohou být i dýňová apod.)
granátové jablko
Zálivka:
jemně nastrouhaná čerstvá červená řepa
citronová šťáva
trouchu soli, hnědého cukru nebo medu
olivový olej
( vše podle vlastní chuti)
Postup:
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, trochu osolíme a rukama pomačkáme. Necháme půl hodiny odstát.
Mrkev, celer a jablko nahrubo nastrouháme, řapíky nakrájíme na jemné proužky, piniová a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a z granátového jablka vyjmeme semínka.
Vše smícháme se zelím, zalijeme připravenou zálivkou a posypeme ještě semínky a lístky řapíkatého celeru.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.