Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dopravní nehody na Domažlicku. Pro těžce zraněnou ženu letěl vrtulník - FOTKY

01.09.2023 12:00

Všechny složky IZS zasahovaly v pátek 1. září u dopravní nehody osobního vozidla na silnici Domažlice - Kdyně u obce Spáňov. Aktuálně zasahují složky IZS u obce Velký Malahov.

OA_Domažlice_0823_Michal Holý (5)
OA_Domažlice_0823_Michal Holý (5)OA_Domažlice_0823_Michal Holý (1)OA_Domažlice_0823_Michal Holý (2)OA_Domažlice_0823_Michal Holý (3)OA_Domažlice_0823_Michal Holý (4)

Dnes krátce po 7. hodině ranní došlo k dopravní nehodě na silnici č. I/22 mezi obcemi Domažlice a Kdyně. Pro zraněnou řidičku letěl vrtulník.

„Řidička ročník 1999 havarovala mimo vozovku a utrpěla těžké zranění. Vrtulník LZS ji transportuje na emergency FN Lochotín. Pacientka v této chvíli není v přímém ohrožení života,“ uvedl Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

Vozidlo zůstalo po nehodě převrácené mimo vozovku. „Řidička vozidla Chevrolet nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostala smyk a nárazem do silničního příkopu došlo k převrácení vozidla a poškození směrového sloupku,“ popsala nehodu mluvčí policie Iva Vršecká. Škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

Další nehoda na sebe nenechala dlouho čekat.

Aktuálně zasahují záchranné složky u další dopravní nehody na Domažlicku. U obce Velký Malahov skončilo vozidlo na střeše mimo vozovku. „U nehody zasahovaly čtyři výjezdové skupiny ZZS PK. Transportujeme tři středně těžce zraněné osoby, dva muže a jednu ženu ve věku 45-50 let na urgentní příjem FN Lochotín," uvedl Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

„K dopravní nehodě došlo kolem 9:30 hodiny na silnici II. třídy č. 193 mezi obcemi Velký Malahov a Zhoř. Řidič (rok narození 1964) osobního vozidla tovární značky Citroen C1 jel ve směru od obce Velký Malahov na obec Zhoř a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal smyk, najel na pravý okraj komunikace a poté vpravo mimo silnici, kde došlo k nárazu do silničního příkopu a následnému převrácení vozidla," popsala mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Při dopravní nehodě došlo k zranění řidiče a dalších dvou spolujezdců (ročník narození 1976 a 1996). Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla odhadnuta na částku 70 tisíc korun," dodala Šmaterová.

Foto z nehody u Kdyně FB Hasičský zpravodaj, Michal Holý

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT