QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Česká obchodní inspekce zakazuje další nebezpečný holicí strojek! - FOTO

19.01.2019 12:13

Česká obchodní inspekce objevila na trhu další holicí strojek, který může způsobit úraz elektrickým proudem! Opět se jedná o produkt z Číny, který se prodával za necelou stokorunu.

2
2134

Na nebezpečný holicí strojek upozornila ČOI před několika dny. Podrobnosti jsme přinesli ve článku zde. Inspektoři ČOI zaznamenali na trhu další rizikový přístroj, který může způsobit smrtelný úraz!

Další nebezpečný holicí strojek se tentokrát nabízí a prodává pod názvem NO One RSCW-V2. Obdobně jako v prvním případě, tak i u tohoto výrobku hrozí jeho uživateli vážené zranění.

"Při zasouvání odnímatelné dvojpólové vidlice do elektrické síťové zásuvky se uživatel dotkne přístupných živých částí dutinek kolíků vidlice, které jsou pod napětím a dojde k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu. Dále výrobek není opatřen stanoveným označením CE, varovnou značkou dle normy - není určeno do vlhkého prostředí. Nejsou uvedeny identifikační údaje výrobce a není přiložen návod a bezpečnostní instrukce v českém jazyce," popisuje přístroj Jiří Fröhlich z České obchodní inspekce.

Uživateli, který se dotkne přístupné vodivé části výrobku, hrozí vážné riziko úrazu elektrickým proudem až smrti. Ta se stane živou v důsledku nevyhovující konstrukce vidlice. "Dále ČOI identifikovala nevyhovující značení výrobku a chybějící návod na použití výrobku včetně bezpečnostních instrukcí. I tento výrobek objevili inspektoři ČOI v Chebu a prodáván byl za 99 Kč," doplňuje Jiří Fröhlich.

Česká obchodní inspekce okamžitě stáhla výrobek z trhu a nahlásila ho kontaktnímu bodu na MPO. Informace o něm budou zveřejněny v systému RAPEX.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24