Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Medailisté ze zimní olympiády byli na audienci! Přijal je hejtman Plzeňského kraje

07.04.2014 20:11

Olympioniky z Plzeňského kraje, kteří zazářili na zimní olympiádě dětí a mládeže, přijalo vedení kraje. Hry se uskutečnily v lednu a děti z regionu vybojovaly celou řadu medailí!

Medailisty z dětské zimní olympiády přijalo vedení Plzeňského kraje.
Medailisty z dětské zimní olympiády přijalo vedení Plzeňského kraje.Medailisty z dětské zimní olympiády přijalo vedení Plzeňského kraje.Medailisty z dětské zimní olympiády přijalo vedení Plzeňského kraje.

Přijetí na hejtmanství Plzeňského kraje se v pondělí dočkali medialisté ze zimní olympiády pro děti a mládež. Děti z Plzeňského kraje získaly na lednovém klání na Vysočině řadu medailí a i s nimi se tak v pondělí setkaly s vedením kraje.

Téměř desítku medailistů v doprovodu jejich trenérů přivítal na krajském úřadě hejtman Václav Šlajs. "Plzeňský kraj mladé sportovce dlouhodobě podporuje a mě velmi těší, že zde mohu přivítat medailisty, kteří náš kraj tak úspěšně reprezentovali na zimní olympiádě na Vysočině,“ řekl při slavnostním přijetí hejtman.

Zimní olympiádu letos hostila Vysočina a v příštím roce se velké sportovní události dočká i Plzeňský kraj. V roce 2015 se právě v našem regionu odehrají Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže, které se budou konat od 14. do 19. června.

Na krajském úřadě se v pondělí sešla navíc téměř desítka cenných medailí. Hned dva ze sportovců se mohli pochlubit zlatou medailí, a sice Barbora Zíková a Jan Hašek. Plzeňský kraj se ale díky výkonům dětí může pochlubit také stříbrnými a bronzovými medailemi. Celkem seznam medailistů čítá desítku jmen: Barbora Zíková, Jan Hašek, Klára Lokajíčková, Tereza Nová, Marek Müller, Jonáš Forejtek, Milan Koryťák, Daniela Šormová, Vanessa Štefanová a Onřej Hasman.

FOTO: KÚPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT