Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Pomoc z Domažlic zamířila do města Pryluky, další vyjede v neděli - FOTKY

05.03.2022 13:10

Z Domažlic zamířila humanitární pomoc do města Pryluky, v neděli odešlou další, její cíl bude Černihiv v severní části země. Věci do humanitární sbírky přinesli občané Domažlicka.

domažlice sborka7
domažlice sborka7domažlice sbirka 2domažlice sbirka4domažlice sbirka5domažlice sbirka6domažlice sbirka7domažlice sboirka4

Ohromná vlna solidarita lidí z Domažlic a okolí umožnila vypravení druhé přeplněné dodávky s humanitární pomocí do konkrétního cíle - města Pryluky. Ze sběrného místa v infocentru se na cestu vydala dodávka a v ní sedm desítek krabic a velkých pytlů.

"V zásilce jsou hlavně dětská strava, pleny, trvanlivé potraviny, spací pytle, karimatky, zdravotnický materiál, svítilny, baterie, svíčky, čaj, káva. Dodávka odjela do Plzně, kde dary budou přeloženy do autobusu, který směřuje na Ukrajinu," uvádí vedení města Domažlice.

V neděli dopoledne bude naložena další dodávka materiálu. "Ve spolupráci s ukrajinskou stranou míří do těžce postiženého Černihivu. V infocentru je připraveno osm desítek velkých krabic a pytlů. Začátkem týdne je naplánován další závoz, kdy dary budou z Domažlic odvezeny přímo do polského Lublinu, kde budou přeloženy do ukrajinského vozu," uvádí vedení města.

Městské infocentrum na Chodském náměstí zároveň vybírá trvanlivé potraviny pro sbírku potravinové banky Charity ČR. Ta je určena pro materiální pomoc uprchlíků, kteří budou pobývat v Domažlicích a okolí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT