Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Hasiče zaměstnaly dozvuky vichřice. Na kontě mají další zásahy

31.10.2017 10:49

Hasiče na řadě míst ještě během podnělí zaměstnávaly zásahy související s nedělní vichřicí. Vyjíždět museli v podstatě celý den. Přinášíme podrobnosti!

IMG_8504

Ničivá nedělní vichřice už sice v pondělí neměla pokračování, hasiči se s jejími následky nicméně potýkali v podstatě celý den. Na kontě tak mají další sérii zásahů.

"V pondělí od půl sedmé ráno do šesti hodin večer hasiči po celém kraji likvidovali dozvuky nedělního nepříznivého počasí. Během dne hasiči vyjeli průměrně čtyřikrát do hodiny odstranit ze silnic, železnic či chodníků popadané stromy a polámané větve, či porazit vyvrácené stromy, u kterých hrozilo, že padnou přes vozovku nebo na budovu. Nechyběly ani zásahy u poškozených sloupů elektrického a telefonního vedení," shrnuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Například v Holkovicích se strom nebezpečně nakláněl nad rodinný dům, v Plzni na Slovanech nad budovu stavební firmy a nad Střední průmyslovou školu dopravní, v obci Kbel u několika stromů hrozilo, že padnou na hřbitovní zeď a hroby. V Chlumčanech větve zasahovaly do trolejí, v Plzni Božkově do železniční trati.  

"Na několika místech vyvrácené stromy padly na střechy budov. V Plzni sundávali hasiči strom ze střechy ZŠ a z karavanu, v Nýřanech kromě střechy ZŠ i ze školní zahrady a prostoru atletického hřiště. Stromy poškodily střechy chat v Kožlanech u rybníka Ožehák a ve Zbirohu U Čápa," dodává mluvčí krajských hasičů.

Také ještě během pondělí museli hasiči na několika místech zabezpečovat poškozené střechy. Mimo jiné v Rokycanech ulétly plechy z bytového domu, v Horní Folmavě pak spadla z budovy firmy skleněná stříška.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte