Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Koupací biotop Kotynka v Dobřanech láme rekordy v návštěvnosti!!!

06.08.2013 19:15

Dokonce se už letos přišlo vykoupat víc lidí než za celou loňskou sezónu, navíc voda v přírodním koupališti se stále drží a je vhodná ke koupání.

DSC01404

Koupací biotop Kotynka v Dobřanech láme rekordy. Horké léto koupání doslova přeje a zatímco ještě na konci května to vypadalo, že se léta snad nedočkáme, v červnu se do Kotynky přišly svlažit skoro tři tisícovky lidí a v červenci to bylo už téměř 12 tisíc koupajících! To znamená, že dorazilo za dva měsíce už víc lidí než za celý rok loňský.

Voda v koupališti není čištěná chemicky, proto nemá modrou barvu jako bazén, ovšem je stále vhodná ke koupání. ,,V důsledku ohromné návštěvnosti a velkých veder může být zakalená a méně průhledná," připouští starosta Dobřan Marek Sýkora. Jeho slova dokládá i hygienický rozbor. Vzorky se z Kotynky odebírají každých 14 dnů a rozbor provádí laboratoř Chodských vodovodů a kanalizací v Domažlicích. „Kvalita vody odpovídá velké návštěvnosti a vysokým teplotám," tvrdí vedoucí laboratoře Jaroslav Jiřinec. V den odběru 22. července byla průhlednost vody 1,2 m a množství všech normou sledovaných bakterií bylo v rámci stanovených limitů. „Toxické sinice se ve vodě nevyskytují vůbec," dodává Jaroslav Jiřinec.

Podle správce biotopu Jaroslava Fraňka si na vodu nestěžují ani samotní návštěvníci. „Neobjevil se ani žádný případ alergické kožní reakce," potvrdil správce dobřanské Kotynky.

Více fotek z Kotynky+článek zde.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT