Chystají se oblíbené tematické prohlídky Plzně, v nabídce jsou i novinky

25.05.2021 14:01

Tematické prohlídky města Plzně začnou na počátku června, v nabídce jsou i novinky například prohlídka zrekonstruované katedrály, vydat se můžete také po stopách osvobození.

ktedrála Milan JAnoch QAP_cz

Předprodej vstupenek na prohlídky katedrály sv. Bartoloměje a tematických prohlídek města Plzně byl již spuštěn. Katedrála se otevře po třech letech rekonstrukce. Více jsme psali zde.

Prohlídky začnou o prvním červnovém víkendu, konat se budou až do září. V nabídce prohlídek Turistického informačního centra bude tradiční prohlídková trasa kolem nejvýznamnějších památek To nejlepší z Plzně, nová prohlídka Osvobození 1945, která se uskutečnila letos poprvé při příležitosti květnových Slavností svobody i další tematické prohlídky.

Nabídku doplní dvě prohlídky zrekonstruované katedrály sv. Bartoloměje, kde bude nainstalována nová expozice. „Těší nás, že ve spolupráci s plzeňským biskupstvím můžeme při komentovaných prohlídkách ukázat krásu nově zrekonstruované katedrály a zavést návštěvníky i do míst, kam se veřejnost dosud podívat nemohla, do podkroví s jedinečným gotickým krovem, který má jen málo srovnání v celé střední Evropě. Zároveň zveme na tematické prohlídky centrem města, zejména na letošní novinku „Osvobození 1945“, uvedla Jaroslava Panušková z organizace Plzeň - TURISMUS.

Přehled prohlídek:

To nejlepší z Plzně (vždy v sobotu od 15:00)

Osvobození 1945 (novinka)

Báje a pověsti plzeňské (ideální pro rodiny s dětmi)

Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů (nejen pro fanoušky historie a architektury)

Židovská Plzeň (zavede i do nádherné Staré synagogy a jednoho z Loosových interiérů)

Vstupenky na všechny prohlídky je možné zakoupit od pondělí 24. 5. online prostřednictvím Plzeňské vstupenky či osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice. První tematická prohlídka se uskuteční už v pátek 4. června, přičemž termíny jsou plánované během celého léta až do září. Sraz účastníků je vždy před infocentrem vedle radnice.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT