Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Jak se zbavit kuřích ok?

08.05.2011 16:26

Kuří oka dokáží pořádně znepříjemnit jinak velkou radost z nových bot. Udělají se Vám ale klidně i z vyšlápnutých bot třeba po delší túře. Jak na ně?

Pořídila jste si na jaro krásné nové střevíčky, ale ouha, tlačily a teď máte kuří oko? Rady našich babiček Vám určitě pomohou.

Zní to sice zvláštně, ale prý pomůže obyčejný acylpyrin. Rozdrťte pět tablet, přidejte trochu citronové šťávy a vzniklou kašičku naneste na kuří oka a obalte je fólií. Stačí 15 minut počkat a kuří oko by mělo změknout a snadno odstranit.

V každé domácnosti se určitě najde cibule, která je také dobrým pomocníkem v boji proti kuřím okům. Nakrájejte ji na plátky, zalijte octem a po 24 hodinách přiložte na kuří oko, které ovážete a necháte působit přes noc. Druhý den je můžete odstranit.

Kupodivu se používá proti kuřím okům také hovězí maso, a to naložené v octu. Kousíček naložte na jeden den, pak ho přiložte na kuří oko a přikryjte na noc igelitem.

Z rostliné říše přichází další pomocní – netřesk střešní. Šťáva z listů se nakape na obvaz a nechá přes noc působit.

Opět se dostává ke ´slovu´ oblíbený tea tree oil, tedy čajovníkový olej. Pravidelně jím kuří oko potírejte, za několik dní změkne a můžete je odstranit.

Pomáhá také ricinový olej, který kápnete na vatu a náplastí přilepíta na kuří oko.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT