Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Máme pro vás tip na zajímavé výtvarné kurzy v Plzni

12.09.2022 15:10

Tvořit můžete začít v jakémkoliv věku. Láká vás zkusit nějakou výtvarnou techniku? Máte doma dítě s uměleckou duší? V článku naleznete informace, kde v Plzni kromě inspirace nabízí i zajímavé výtvarné kurzy.

úvodka Výtvarno

Spolek Výtvarno z.s. funguje v Plzni již od roku 2009. Od té doby kurzy absolvovaly stovky dospělých i dětí. „U nás si každý přijde na své. Pořádáme výtvarné kurzy pro všechny věkové kategorie. Věnujeme se dětem, studentům, dospívajícím, dospělým, ale i lidem v důchodovém věku,“ prozrazuje Jana Kotorová, zakladatelka Výtvarno z.s. a dodává: „Malování je i výbornou relaxační technikou pro všechny, kteří si chtějí odpočinout od běžných starostí.“

Výtvarno z.s. nabízí ideální zázemí těm, kteří s malováním chtějí v jakémkoliv věku začít, ale i těm, kteří už něco umí. Kurzy věnované dětem jsou rozděleny na věkové kategorie, a to předškoláci, děti od 6 do 9 let a od 10 do 15 let. „Děti se učí pracovat s výtvarnými prostředky jako je barva, tvar nebo kompozice. Na kurzu se dozví základy malby, kresby, ale i grafiky,“ popisuje Jana Kotorová a dodává: „Mnoho dětí, které projdou našimi kurzy, dále pokračuje na výtvarné školy a jejich další cesty patří umění. To je pro nás velká pochvala.“

Přihlásit se můžete na jednotlivé lekce, celoroční kurz nebo víkendové akce. Ateliér, který se nachází v Divadelní ulici v Plzni, nabízí i přípravné kurzy na talentové zkoušky na umělecké školy.

Výtvarno z.s. je výjimečné i díky lekcím, které jsou určené pro osoby důchodového věku. „Kurz pro seniory je u nás velmi atraktivní. Navštěvují ho aktivní senioři, kteří se chtějí seznámit s výtvarnými technikami a postupy, nebo si oprášit dovednosti, na které jim dříve nezbýval čas,“ říká zakladatelka spolku.

Jaké víkendové akce Výtvarno z.s. v blízké době chystá?

Naučit se výtvarnou techniku Akryl bude možné 15. října. Akvarelem se bude zabývat víkendový kurz 12. listopadu. Zkusit si namalovat figuru a navrhnout například originální oděv můžete na kurzu oděvního výtvarnictví a návrhářství, který proběhne 26. listopadu.


Foto Výtvarno z.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte