Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Omezení na D5 na Rokycansku je pastí na řidiče! Za měsíc se v úseku stalo 11 nehod!

02.10.2013 12:01

Omezení na dé pětce na Rokycansku se stalo černou můrou pro řidiče. Nejen, že prakticky neustále stojí v kolonách, ale zároveň se v úseku od začátku omezení hodně bourá. Podívejte se na fotky!

7.9.
1.10. odpo1.10.7.9.19.9.

Omezení na dé pětce, které začalo na začátku září mezi Rokycany a Ejpovicemi, se jednoznačně zapíše do historie nejen díky závažnosti oprav a délce, ale také díky nárůstu počtu nehod. Jen během jediného měsíce omezení už řešili dálniční policisté v daném úseku 11 nehod.

Opravy na dé pětce mezi Rokycany a Ejpovicemi začaly na konci srpna, kdy došlo k prvnímu omezení a na něj hned na začátku září navázaly další, tentokrát už skutečně ostré práce. Jedno z největších omezení na dé pětce platí oficiálně od 2.září.

61.kilometr D5 jako magnet na nehody! Všechny bouračky se odehrávají na stejném místě!

Z hlediska nehod je kritickým 61.kilometr, kde dochází ke křížení a převedení dopravy do protisměru. Shodují se na tom jak dálniční policisté, tak hasiči.  "Za 61. kilometrem D5 před sjezdem na Rokycany na úrovni čerpací stanice Shell je z důvodu stavebních prací uzavřen dálniční pruh ve směru na Rozvadov. Provoz je sveden do protisměru. Uzavírka je řádně označená, přesto na místě dochází k dopravním nehodám. U všech nehod zasahovali hasiči z Rokycan," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Stejnou zkušenost potvrzují i policisté."Dálniční policisté v úseku omezení řešili celkem 11 nehod od 2.září, to znamená za uplynulý měsíc až do současné doby. Všechny nehody se odehrály na 61.kilometru. Policisté znovu vyzývají řidiče, aby byli v úseku maximálně opatrní. Nutností je dodržování rychlosti, která je v místech snížená. Řidiči by měli v maximální míře sledovat dopravní značení a věnovat se řízení," potvrdila QAPu mluvčí Krajského ředitelství policie ČR Plzeňského kraje Ivana Telekešová. 

Jen se štěstím ještě v úseku nedošlo k úplné tragédii, i když záchranka už zasahovat také musela. "7. září před šestou ráno na místě došlo k nehodě dvou osobních aut, jednu osobu musela ošetřit Zdravotnická záchranná služba. Ve čtvrtek 19. září 2013 krátce před osmou ráno prorazilo nákladní auto vytyčovací zábrany uzavírky a narazilo do vyfrézovaného asfaltu navezeného na hromadu. V pondělí 1. října půl hodiny před půlnocí narazila dodávka do betonových zábran. A před půl třetí odpoledne se na tom samém místě převrátila dodávka na střechu," popisuje jen některé z nehod mluvčí hasičů.

Omezení na dé pětce není jen mezi Rokycany a Ejpovicemi, na trase do Prahy je další omezení hned u Cerhovic. To by ale mělo skončit už příští středu. Omezení u Rokycan potrvá až do konce října.

FOTO: HZS PK


SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT