Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň: Jeden muž se v popelnici topil, druhý u ní zatopil

27.06.2023 14:10

V posledních dnech museli strážníci Městské policie Plzeň řešit dva případy, které se odehrály v okolí popelnic.

zapálil odpad u popelnice_Plzeň_0623_MPP

V centru města se 26letý muž rozhodl nedaleko Divadla J. K. Tyla předvést své potápěčské a teatrální dovednosti veřejnosti. „Před občany procházejícími poblíž divadla se 26letý muž předvedl přímo dokonale. Pokřikoval po okolí, několikrát praštil do odpadkového koše a své veřejné vystoupení dokončil střemhlavým skokem do popelnice, ze které se po chvíli „vyhrabal“,“ popsala Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

„Svědkem estrády byli i strážníci a muže odcházejícího z místa dostihli. Provedli u něj dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s pozitivním výsledkem 3,04 promile. Své chování neměl absolutně pod kontrolou, proto zbytek dne strávil nedobrovolným přenocováním ve zdravotnickém zařízení pro opilé lidi,“ dodala mluvčí.

Zatopit u popelnice se rozhodl 40letý muž, který se tak chtěl zbavit nepořádku v okolí kontejnerů. „Vypořádat se vzniklým nepořádkem kolem popelnic v Kotíkovské ulici se rozhodl po svém 40letý Plzeňan. Když už mu došla trpělivost s tím, že jej nikdo okamžitě neuklidí, odhodlal se jej spálit a přímo vedle kontejneru založil oheň,“ popsala událost Jana Pužmanová.

Nevábný odér pálených věcí přitáhl pozornost občanů, kteří kontaktovali městskou policii na tísňové lince. „Na místo zamířila hlídka, která muže posléze přiměla oheň uhasit. Přestupkem proti veřejnému pořádku, ze kterého je muž podezřelý, se bude zabývat věcně a místně příslušný orgán,“ dodala mluvčí.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT