Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sbírka "Nenechte své srdce zmrznout" už pomáhá v Plzni

10.02.2012 13:19

Českobratrská církev evangelická uspořádala sbírku "Nenechte své srdce zmrznout" pro lidi bez domova, kteří jsou ohroženi současným mrazivým počasím. A sbírka už pomáhá, dobrovolníci roznášeli v pátek 10. února dopoledne ošacení a teplé nápoje mezi bezdomovci.

"Nenechte své srdce zmrznout", to je název sbírky, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická. A sbírka má pomoci lidem, kteří jsou bez domova a jsou ohroženi současným mrazivým počasím. A pomoc už je v současnosti v ulicích Plzně.

"Skupinky dobrovolníků dnes dopoledne vyrazili do ulic a na předměstí Plzně. Vyhledávají lidi bez domova a roznášejí jim teplou polévku, čaj a ošacení," pochvaloval si farář Českobratrské církve evangelické v Chrástu Karel Šimr.

Teplé oblečení, deky nebo potraviny, kterými lidé v rámci sbírky "Nenechte své srdce zmrznout" v uplynulých dnech zaplnili evangelické kostely a fary na Plzeňsku, už slouží potřebným. "Dobrovolníci z církví nebo z řad studentů spolu s terénními pracovníky z neziskových organizací, jako například Point 14, Člověk v tísni, je od rána roznáší lidem bez domova. Chtějí jim tak pomoci přečkat následující mrazivé noci," vysvětluje farář.

Asi dvě desítky lidí bez domova uvítalo nabídku oblečení, spacáků, ale také teplé polévky a čaje během pátečního dopoledne u plzeňského hlavního nádraží. Další skupinka dobrovolníků zatím mapovala lokality na předměstích Plzně, kde se lidé bez střechy nad hlavou zdržují. Ošacení také putovalo do několika zařízení pro lidi "z ulice".

Distribuce pomoci bude pokračovat i během odpoledne a soboty.

Více o sbírce a o tom, kde a jak můžete pomoci, najdete zde.

Foto: Terénní pracovníci a dobrovolníci rozdávají polévku a ošacení u plzeňského hlavního nádraží

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství