Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U požáru rodinného domu musela zasahovat i záchranka - FOTKY

01.11.2017 12:25

Hned tři jednotky hasičů bojovaly s požárem rodinného domu v Dolní Lukavici. Při požáru se zplodin nadýchal muž se ženou, kteří skončili v péči záchranky.

1
123

K požáru v Dolní Lukavici vyjížděli hasiči v úterý před devátou hodinou večer. Operační středisko vyslalo na místo profesionální i dobrovolné hasič z Přeštic a také tamní dobrovolné hasiče.

Už jen dostat se k požáru bylo ale pro hasiče hodně komplikované. "Z důvodu rekonstrukce části místní komunikace neměli hasiči šanci s technikou projet, velmi jim pomohl starosta obce, který hasiče k požáru navedl po soukromých pozemcích, na trase museli odstranit několik zátaras," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Když dorazili hasiči na místo, požár už byl zlikvidovaný. "Hasiči překontrolovali celý objekt i s pomocí termokamery, již nenalezli žádná ohniska. Majiteli se požár podlahové krytiny z polystyrenu povedlo uhasit. Při hašení se nadýchal zplodin hoření. Hasiči mu podali kyslíkovou terapii a pečovali o něj i jeho manželku do příjezdu ZZS. Muž byl odvezen do nemocnice, ženu ZZS ošetřila na místě," dodává mluvčí krajských hasičů.

Požár napáchal škody odhadem za 250 tisíc korun. Z možných příčin vzniku požáru se prověřuje nedbalost.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství