Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový rok přinese sněžení i postupné oteplení

01.01.2016 8:27

První týden roku 2016 bude zpočátku ve znamení sněžení, postupně se ale bude opět oteplovat až na 7 stupňů. Čtěte novou týdenní předpověď.

QAP foto mraky

Podle nové týdenní předpovědi nás v příštích dnech čeká sice klasické zimní počasí, postupně se ale bude oteplovat a znovu naměříme až okolo 7 stupňů. V prvních dnech roku 2016 se nicméně dočkáme i sněžení.

"V dalších dnech k nám bude kolem mohutné tlakové výše nad severovýchodní Evropou proudit studený vzduch od východu. Tlaková výše nad severovýchodní Evropou postupně zeslábne, nad Atlantikem se prohloubí tlaková níže a na její přední straně začne do střední Evropy proudit od jihozápadu teplejší vzduch," informoval ČHMÚ.

V pátek bude oblačno až zataženo, přechodně se objeví i polojasná obloha. Večer se pak objeví mlhy i nízká oblačnost. Teploty se odpoledne vyšplhají mezi -1 až +3 stupně.

Sobota bude oblačná až zatažená, zpočátku by mělo být i polojasno. Objevit by se mohlo i sněžení, které bude na jihozápadě četnější. V noci naměříme -1 až -5 stupňů, místy až okolo -7 stupňů, přes den pak -3 až +1 stupeň.

V neděli nás čeká zataženo až oblačno, místy občasné sněžení, zejména v Čechách. V noci klesnou teploty na -3 až -7 stupňů, při zmenšené oblačnosti až na -10. Odpoledne se vyšplhají jen mezi -5 až -1.

Také pondělí bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy, místy se objeví občasné sněžení, zejména na jihozápadě Čech. V noci naměříme znovu -3 až -7 °stupňů, sem tam i -10. Přes den se teploty dostanou mezi -6 až -2 stupně.

Úterý přinese převážně zataženou oblohu s občasným sněžením. Nejnižší noční teploty se dostanou mezi -3 až -7 stupně, nejvyšší denní mezi -4 až 0.

Vyhlídka počasí od středy do pátku podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo. Občas sněžení, které bude od jihozápadu v nížinách a středních polohách přecházet do deště, zpočátku srážky i mrznoucí. Nejnižší noční teploty zpočátku -2 až -6 °C, postupně +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku -2 až +2, postupně 2 až 7 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT