QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další nemocnice ruší zákazy návštěv. Lidé by ale měli být dál obezřetní

27.02.2019 13:57

I když chřipka a respirační onemocnění dál trápí řadu lidí v regionu, o epidemii už se nejedná. Jednotlivé nemocnice v kraji tak ukončují opatření ohledně zákazu návštěv.

IMG_1241

V tomto týdnu už postupně ukončily zákazy návštěv nemocnice v Domažlicích a také Fakultní nemocnice Plzeň (více se dočtete v článku zde). nyní se k nim přidávají další zdravotnická zařízení.

"Stodská nemocnice k dnešku ukončila zákaz návštěv na interním oddělení a interní JIP, kde byly návštěvy hospitalizovaných pacientů omezeny od  11. února," potvrdil mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Každopádně lidé by při návštěvách u svých blízkých v nemocnicích měli být dál ohleduplní. "I když jsou návštěvy umožněny bez omezení, apelujeme nadále na návštěvníky, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných raději odložili, popřípadě aby si při kontaktu s nemocnými zakrývaly ústa a nos například papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou," dodává Jiří Kokoška.

Ještě v příštích dnech bude platit zákaz návštěv v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Už ale jen do víkendu. "Od pondělí 4. března budou opět povoleny návštěvy v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech. Jednotlivá oddělení mohou mít nadále podle lokální situace omezený návštěvní režim, je proto vhodné se předem telefonicky domluvit. Žádáme všechny, aby brali ohled na úpravu režimu jednotlivých oddělení, odložili návštěvu v případě příznaků respiračního onemocnění a zkrátili návštěvy na pokojích pacientů," říká mluvčí nemocnice Libor Panoš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24