Chřipka začíná ustupovat. Nemocnice ruší zákazy návštěv, platí to i v Plzni

25.02.2019 10:54     25.02.2019 13:41

Chřipkových a dalších respiračních onemocnění v regionu začíná ubývat. Některé nemocnice proto mírní zákazy, které v souvislosti se situací platily.

FOTO_QAP (2)

Od pondělí 25. února ukončila zákaz návštěv Domažlická nemocnice. Všechna lůžková oddělení jsou tak opět přístupná.

Omezení ovšem dál platí v Klatovské nemocnici, kde bylo vyhlášeno před týdnem. Zákaz návštěv je dál v platnosti také na interním oddělení a JIP Stodské nemocnice. 

V průběhu pondělí potvrdila také FN Plzeň, že opatření ruší. "Od úterý 26. února 2019 od 8:00 hodin jsou povoleny návštěvy pacientů na všech klinikách a odděleních naší nemocnice. Plošný zákaz návštěv platil od 6. února 2019 a důvodem byl zvýšený výskyt respiračních onemocnění," informovala nemocnice.

V nemocnicích v Rokycanech, v Horažďovicích a v zařízení Svatá Anna jsou návštěvy bez omezení. "Apelujeme ale na návštěvníky hospitalizovaných pacientů, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných raději odložili, popř. aby si při kontaktu s nemocnými zakrývaly ústa a nos např. papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou," říká mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Počty nemocných v kraji pomalu ale jistě klesají. Těsně pod hranici epidemie se v minulém týdnu dostaly počty na jižním Plzeňsku, kde ale dál zůstává nemocnost v rámci kraje stále nejvyšší. Na druhém místě je Tachovsko, v jehož těsném závěsu je Plzeň. Celkově byla v minulém týdnu nemocnost v Plzeňském kraji 1263 nemocných na 100 tisíc obyvatel. O epidemii se hovoří ve chvíli, kdy počet překročí hranici 1600 nemocných.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24