Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodaland má novou atrakci. Na děti čeká středověký hrad - FOTKY

07.05.2020 10:15

Jednou z novinek letošní sezony v multifunkčním areálu v plzeňském Českém údolí je šest metrů vysoký hrad s několika patry, skluzavkami, dalekohledy, šplhací tyčí a provazovými prolézačkami.

1

Hrad ve Škodalandu najdou děti na kopci hned vedle nafukovacích trampolín u hlavní budovy areálu. O jeho umístění rozhodli sami návštěvníci areálu.  

"Musím přiznat, že jsme měli potíž rozhodnout, kam hrad umístit. Do rozhodování jsme tedy zapojili  veřejnost a udělali jsme dobře. Ta jednoznačně rozhodla pro umístění na kopec vedle trampolín, což je vlastně z historického hlediska správně – hrady se stavěly na kopci vždycky,“ říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

"Tato varianta je nejenom estetická ale také funkční, i když byla finančně i časově náročnější kvůli úpravám terénu a bezprostředního okolí. Délku stavby, bohužel, ovlivnila komplikovaná dodávka kačírku na dopadovou plochu. Takto získaný čas jsme využili k tomu, abychom ještě nainstalovali další herní prvky do okolí hradu a to dvě houpačky a nové pískoviště pro malé děti. To, jestli se nám instalace nové atrakce povedla, posoudí až děti samotné,“ dodává starosta.

Do hradu se děti mohou dostat z velké lezecké sítě uvnitř konstrukce nebo po schodech. Vyřádí se na skluzavce, bradlech i na požární tyči. V přízemí na ně čeká například pokladnice a nechybí ani zamřížované okno.

FOTO: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT