Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji se ke konci týdne výrazně oteplí

31.01.2024 17:46

Už během dnešního rána ukázal teploměr na Šumavě teploty přes 5 stupňů Celsia. A oteplovat se má ještě více, výrazněji o víkendu.

1

Teploty se ráno pohybovaly kolem nuly. Na Šumavě bylo nejtepleji. "Tepleji bylo v Krušných horách a na Šumavě. Nejvyšší teplotu hlásí Kašperské Hory, a to +7,2 °C," uvedli k dnešním brzkým ranním teplotám meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

O víkendu vystoupají teploty až k desítce. "Maximální teploty se budou v těchto dnech držet kolem 5 °C. Ke konci týdne se ale výrazně oteplí a rozfouká se čerstvý vítr. Maxima se v sobotu a v neděli budou pohybovat mezi 7 a 12 °C. Neděle bude navíc poměrně deštivá," uvádí ČHMÚ.

V pátek se budou teploty pohybovat v Plzeňském kraji od 3 až 7 °C, v sobotu už budou nejvyšší denní teploty  6 až 10 °C a v neděli ukáže teploměr dokonce až 11 °C.

Počítat ale musíte s oblačnou oblohou, v pátek se slabým občasným deštěm. V sobotu pak s četnějšími přeháňkami, na horách budou podle meteorologů srážky četnější. Také v neděli bude zataženo a oblačno.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství