QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Digitální hřiště má úspěch. Otevřeno bude už jen deset dní

13.08.2020 14:44

Živé videohry, laserové prolézačky i virtuální záchrana planety. Interaktivní výstavu BLIK BLIK v DEPO2015 v Plzni navštívilo už několik tisíc lidí.

11

Výstava nabízející na téměř 800 metrech čtverečních malým i velkým návštěvníkům interaktivní videoinstalace, světelné a zvukové experimenty, laserové prolézačky, hry s UV světlem nebo obrovské světelné Člověče, nezlob se! se pomalu chýlí ke konci.  Expozice, do které zamířilo ke konci července  zhruba 3 500 návštěvníků, bude otevřena do 23. srpna. 

"Jsme velmi spokojení s tím, jaké výstava sklízí ohlasy. Baví to děti, mládež i dospělé. Navzdory tomu, že se chování návštěvníků kulturních akcí kvůli pandemii změnilo, samotnou výstavu denně navštíví 100 až 200 lidí, což jsou čísla, která nás vzhledem k našim původním očekáváním překvapila,” uvádí Jan Štěpán, programový ředitel DEPO2015 a koordinátor výstavy.

Čtrnáct instalací od našich předních i zahraničních studií a umělců  ukazuje ve ztemnělé Autobusové hale hravou zážitkovou formou možnosti současných světelných, projekčních a zvukových technologií. Název navazuje na každoroční úspěšný plzeňský festival světla BLIK BLIK, který se letos v březnu z důvodu koronavirové pandemie nemohl uskutečnit.

"Mám velkou radost z toho, že se nám i přes nestabilní situaci podařilo vytvořit něco nového a unikátního. V začátcích projektu jsme zkontaktovali všechny tvůrce, kteří spolupracovali na BLIK BLIK festivalu světla v minulých pěti letech. Řada z nich do toho s námi šla i za omezených podmínek s obrovským nadšením a s velkou chutí. Že to každého opravdu bavilo, potvrzuje i fakt, že se celá výstava podařila dokončit podle plánu a stihli jsme ji otevřít ve slíbeném termínu,“ uzavírá Jan Štěpán.

FOTO: DEPO2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24