Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční nehoda dodávky a kamionu na D5, řidiče vyprostili hasiči - FOTO

23.08.2023 9:43

Vážný střet dodávky a kamionu na dálnici D5 řešily v úterý v noci složky IZS.

nehoda na D5
nehoda na D5nehoda na D5_1nehoda na D5_2

Nehoda se stala krátce po 22. hodině na km 59 dálnice D5 ve směru na Rozvadov, dodávka narazila do kamionu. "Jednu osobu z dodávky jsme vystříhali hydraulickými nástroji. Dále jsme odpojili akumulátor a provedli protipožární opatření," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Řidič narozen v roce 1967 s vozidlem tovární značky Ford Transit jel v pravém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných důvodů se plně nevěnoval řízení a došlo ke střetu se zadní částí jízdní soupravy jedoucí před ním. Souprava byla tvořena nákladním motorovým vozidlem tovární značky Volvo a návěsem tovární značky Schwarzmüller, řídil ji řidič narozený v roce 1958," popsala mluvčí policie Dagmr Brožová.

Po střetu zůstalo vozidlo Ford stát v pravém jízdním pruhu. "Nacházel se na něm naložený přívěsný vozík, který při dopravní nehodě nebyl nijak poškozen. Pouze nebylo možné jej z vozidla sundat, neboť byl zablokován deformovanou kabinou vozidla," dodala policejní mluvčí. 

Řidič vozidla Ford zůstal zaklíněn ve vozidle a utrpěl zranění. "Muže jsme při vědomí a se středně těžkým zraněním transportovali na Emergency FN Plzeň," doplnila mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

Dálnice byla uzavřena až do jedné hodiny. 

"Škoda na vozidle Ford byla vyčíslena na 400 tisíc korun, na návěsu značky Schwarzmüller na 350 tisíc korun. Provedené dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Dálnice byla v jednu hodinu ráno již zcela průjezdná," dodala Dagmar Brožová.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství