QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Losiné se od Štěnovic nedostaneme! Začala rekonstrukce silnic v obci

04.08.2020 9:22

V Losiné na jihu Plzeňska odstartovala obnova silnice třetí třídy, která vede souběžně s hlavní silnicí procházející centrem obce. Řidiči musí počítat s dlouhodobou uzavírkou v obou směrech.

1
12345

Stavbaři obsadili dva úseky silnice, jeden v délce téměř jeden kilometr a druhý dlouhý 60 metrů. Práce jsou rozvrženy do dvou etap. První skončí do poloviny letošního listopadu, úplně hotovo bude na konci června 2021.

Stavební práce za více než 60 milionů korun začaly frézováním stávajícího povrchu silnice. V plánu je také úprava a výstavba vodovodu a kanalizace, výstavba chodníků a parkovacích stání a také úpravy autobusových zastávek.

"Motoristé, kteří byli zvyklí projíždět Losinou do Štěnovic ze směru od Nepomuku, musí využít objízdnou trasu odbočkou na Nebílovy a dále přes Nebílovský Borek a Čižice,“ řekl vedoucí technik stavby Ladislav Zábranský s tím, že lze využít až sjezd k obchodnímu centru Olympia a poté pokračovat okrajovou částí Černic. Objízdná trasa platí i ve směru od Štěnovic, řidiči jedoucí od Plzně musí od obchodního centra Olympia pokračovat po hlavním tahu do Losiné. 

FOTO: SÚS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24