Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Tvořivá dílna představila svá umělecká díla

14.11.2012 10:17

Umění je součástí waldorfské pedagogiky, která klade důraz především na tvořivou stránku osobnosti. Při akci "tvořivá dílna" vznikla řada zajímavých děl.

Akce s názvem „tvořivá dílna“ se uskutečnila v pondělí 12.11. 2012 v Nebeské čajovně v Plzni. Tvořivá dílna strhává pozornost veřejnosti a upozorňuje také na unikátní waldorfskou pedagogiku. Svoji zručnost si v pondělí měli možnost vyzkoušet také děti a rodiče, kteří tvořivou dílnu navštívili.

Waldorfská pedagogika je alternativou k té klasické. Rozdíl je především v přístupu k žákům. Každý jednotlivec je brán jako individuum s jinými schopnostmi a nadáním a tuto individualitu se snaží waldorfský systém respektovat a přizpůsobit se tak dítěti.

Důraz je kladen také na praktickou stránku výuky, aby si žáci věci vlastnoručně „osahali“. Výuka se snaží nebýt pouze teorií, ale učí děti hledání souvislostí. Součástí výuky je proto řada pokusů, hudba či poezie.

V Plzeňském kraji neexistuje samostatná waldorfská škola, ale pouze waldorfská třída v rámci 15. ZŠ v Plzni na Škvrňanech. Třída nyní bojuje o zřízení druhého stupně.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte