QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Tank Sherman se stěhuje z plzeňské zoologické zahrady! FOTKY

16.04.2024 11:05

Město Plzeň zrekonstruuje chátrající budovu na Klatovské 19 a vytvoří z ní muzeum. Výrazným prvkem bude třicetitunový tank Sherman, který byl až do dnešního dne umístěn v plzeňské zoologické zahradě.

stěhování tanku sherman ze zoo_0424_Pavel Bosák (3)
stěhování tanku sherman ze zoo_0424_Pavel Bosák (3)stěhování tanku sherman ze zoo_0424_Pavel Bosák (1)stěhování tanku sherman ze zoo_0424_Pavel Bosák (2)stěhování tanku sherman ze zoo_0424_Pavel Bosák (4)

Objekt na Klatovské je od roku 2002 prázdný a chátrá. Město má v plánu budovu zrekonstruovat a přestěhovat do ní muzeum Patton Memorial Pilsen a vytvořit v něm zážitkovou expozici k tématu osvobození západních Čech spojeneckými vojsky.

„Právě činíme první krok k realizaci nového zážitkového Muzea Generála Pattona v Plzni! Tank Sherman M4A1 se z plzeňské ZOO přesouvá do restaurátorské dílny v Nechanicích. Po obnově se stane centrálním prvkem nové interaktivní expozice na Klatovské 19,“ uvedl spolu s fotografiemi na svém Facebooku Pavel Bosák, 1. náměstek primátora města Plzně.

Třicetitunový tank Sherman bude výrazným prvkem plánovaného muzea. Největší muzejní exponát, který Plzni daroval vnuk generála Pattona, bude umístěn ve dvoře. Právě osobnosti generála a jeho 3. armádě bude věnován prostor dvorní přístavby.

Termín otevření expozice je naplánován na polovinu roku 2026.

Více jsme o muzeu psali ZDE.

Foto Bosák Pavel

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24