QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice láká lékaře na rodinné domy. Jak budou vypadat?

11.12.2019 12:42     11.12.2019 13:52

Rodinné domy pro zdravotníky vyrůstají v nové vilové čtvrti Na Bábě v Domažlicích. V červnu se do nich nastěhují se svými rodinami lékaři a další zaměstnanci z jiných částí republiky.

4
4photo-pg-1473-550-370-photo-pg-1472-1800-2135

Atraktivní bydlení nabídne svým zaměstnancům už za půl roku nemocnice v Domažlicích. V nové vilové čtvrti Na Bábě pro ni staví město devět rodinných domů. Od června v nich budou bydlet se svými rodinami lékaři, případně i další zdravotníci z jiných částí republiky, kteří se rozhodnou pro kariéru v Domažlické nemocnici.

Vilová čtvrť Na Bábě roste několik let na stejnojmenném vrchu na západním okraji Domažlic, tedy jen kousek od nemocnice. Stavební parcely včetně projektů nabízí radnice zpravidla soukromým investorům. Po dohodě s Plzeňským krajem a nemocnicí ale devět domů buduje od loňské zimy na své náklady. V červnu 2020 je po dokončení získá nemocnice do dlouhodobého pronájmu a nabídne k bydlení zdravotníkům.

"Zvenku jsou domy z velké části hotové. Práce se v současnosti přesunuly do vnitřních prostor. Dodavatel plní harmonogram. Dokončené a připravené pro nemocnici k převzetí a nastěhování prvních obyvatel budou v červnu,“ říká místostarosta Domažlic Stanislav Antoš s tím, že se jedná o dvoupodlažní domy s vlastním pozemkem a garáží.

S nedostatkem personálu se potýkají všechny nemocnice v naší republice a situace se má ještě zhoršovat. "Chceme na to být připraveni, černým scénářům předcházet a plánujeme také rozšiřovat péči například v interních oborech. Proto kromě moderního pracovního prostředí v prakticky nové a přístrojově velmi dobře vybavené nemocnici nabízíme jako další benefit i mimořádné kvalitní bydlení,“ říká ředitel Domažlické nemocnice Petr Hubáček.

Foto a vizualizace: Domažlická nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24