Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zmatená žena v pyžamu i muž v kolejišti! Strážníci měli plné ruce práce

09.05.2016 10:26

Hned v několika případech museli plzeňští strážníci o víkendu zasahovat u lidí ve špatném zdravotním stavu. V kolejišti v Gerské se motal muž, který měl podle všeho mozkovou příhodu...

FOTO_Městská policie Plzeň (1)

Plzeňští strážníci museli o víkendu hned v několika případech prokázat své znalosti ze zdravovědy a poskytování rychlé pomoci. Sérii případů otevřel sobotní zásah u zmateného muže v kolejišti v Gerské ulici. V neděli museli strážníci pro změnu zasahovat u opilce v Doudlevcích. Ten před hlídkou nakonec tvrdě usnul.

V péči lékařů záchranky nakonec skončil 74letý muž, na kterého městskou policii upozornil náhodný svědek. "Hlídka městské policie ho našla na základě oznámení všímavého občana v Gerské ulici, jak se potuluje v tramvajovém  kolejišti. Muž se neorientoval místem ani časem a jeho chůze byla dost nejistá, v hovoru často zadrhával. Záchranáři muže po nezbytném vyšetření na místě převezli do zdravotnického zařízení s podezřením na zhoršující se centrální mozkovou příhodu," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Plné ruce práce měli strážníci také v neděli večer. To si všimli pro změnu opilce přímo v Samaritské ulice, který se motal u silnice. "Když se s ním pokusili mluvit, jen nesrozumitelně mumlal, potom se pokusil o chůzi a nakonec si lehl a tvrdě usnul. Strážníkům bylo hned jasné, že na tomhle místě a v tomto stavu, muže nechat ležet nemohou. Přivolali si záchranáře, aby pro jistotu muže prohlédl lékař. Ten po příjezdu a prvotním vyšetření rozhodl, že muže lze umístit na záchytku. Tam také muž strávil zbytek noci," dodává mluvčí strážníků.

Závěr víkendové služby pak obstaral zásah v pondělí zhruba v jednu hodinu ráno na zastávce MHD nedaleko zoologické zahrady. Operační středisko na místo vyslalo hlídku kvůli oznámení o podivné ženě jen v pyžamu. "Strážníci, kteří byli vysláni na místo, tady nalezli sedět 40letou ženu, která na sobě měla jen pyžamo a zmateně komunikovala. Strážníci si přivolali zdravotnickou záchrannou službu a ta si dotyčnou převzala na místě do své péče," uzavírá sérii zásahů Jana Pužmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství