QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dopravní nehoda v Plzni. Šedesátiletý muž řídil pod vlivem alkoholu

15.04.2021 11:00

Policisté šetří dopravní nehodu dvou osobních vozidel, přičemž jeden z řidičů byl pod vlivem alkoholu. Detekční přístroj naměřil hodnotu 2,42 promile. Řidiči byl na místě odebrán řidičský průkaz.

Návrh bez názvu-4

V pondělí dne 12. dubna došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na křižovatce ulic Habrmannova a Koterovská. Dle prvotních informací měl 60letý řidič s největší pravděpodobností vjet do křižovatky, kdy na semaforu svítil červený signál. Řidič se měl uprostřed křižovatky zastavit v kolejišti tramvajového tělesa a poté měl s vozidelm začít couvat zpět. Přitom došlo ke střetu pravé zadní části vozidla s levou zadní částí jedoucího osobního vozidla 38letého řidiče, který uvedenou křižovatkou přojížděl na zelený signál "VOLNO".  

"Při nehodě nedošlo ke kranění osob a způsobená hmotná škoda na vozidlech se odhadem pohybuje ve výši 230 tisíc korun. U obou řidičů byla na místě provedena dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. U 38letého řidiče vyšla negativně. U 60letého řidiče vyšla dechová zkouška s pozitivním výsledkem, a to 2,42 promile alkoholu v dechu. Poté byl řidič policisty vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení spojenému s následným odběrem biologického materiálu, s čímž řidič souhlasil. Dále mu policisté na místě zadrželi jeho řidičský průkaz a poučili ho, že po dobu jeho zadržení nesmí řídit motorová vozidla. Policisté se dopravní nehodu dále zabývají," informuje policejní tisková mluvčí Veronika Hokrová.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24