Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bolevecké pivobraní láká na regionální piva, dobré jídlo i muziku

29.05.2024 13:10

Na Bolevecké návsi bude první červnovou sobotu veselo! Uskuteční se první ročník Boleveckého pivobraní. Na co se můžete těšit?

DSC_4937_00001

V sobotu 1. června od 14 do 20 hodin uskuteční Bolevecké pivobraní. První ročník nabídne piva z šesti regionálních pivovarů, dobré jídlo i pořádnou porci rockové muziky.

„Jde o zcela novou akci, která svým názvem záměrně připomíná naše tradiční Bolevecké vinobraní, které se koná na stejném místě. Na to míří každé září několik tisíc lidí, aby si užili pohodovou atmosféru ve venkovských kulisách Bolevecké návsi. Věříme, že své příznivce si najde i pivobraní a že se nám v Bolevci podaří zavést novou tradici,“ uvedla starostka Jedničky Ivana Bubeníčková.

Akci zahájí ve 14 hodin vystoupení hudební skupiny Geronimo s mladým Bertem Leichtem, který se rozhodně nebojí kytarových strun ani mikrofonu. Další porci rocku naservíruje kapela Anymen v čele s ostříleným hudebníkem Tomášem Mouřencem.

A protože k pivu patří i dobré jídlo, návštěvníci si budou moci pochutnat na pořádných burgrech, klobásách, sendvičích, v nabídce budou i hranolky, cibulové kroužky či quesadilla.

Prvního června, kdy se též slaví mezinárodní den dětí, bude od 10 do 17 hodin volně přístupný přilehlý statek U Matoušů, zpoplatněné budou pouze prohlídky obytného stavení.

„Ve stájích budou dětské dílničky zdarma a zdarma bude i kostkoviště, což je takové hřiště pro tvorbu vlastních kostiček. Děti si dále budou moci vytisknout linorytový list od Matoušů a odnést si jej domů. Také zde budeme mít dvě dětská loutková představení v 11 a ve 13 hodin, na které je ale třeba se dopředu objednat kvůli omezené kapacitě,“ prozradila správkyně Selského dvora U Matoušů Mirka Kubatová Pitrová.

Hudební program

14:00–16:30 Geronimo

17:00–20:00 Anymen

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství