Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prvním miminkem roku 2017 v kraji je Magdalenka

01.01.2017 10:31     01.01.2017 13:58

Prvním miminkem roku 2017 v Plzeňském kraji je holčička. Jmenuje se Magdalena a narodila se v Plzni. Další miminko přišlo na svět v Klatovech dopoledne. Přinášíme podrobnosti.

mimi

Na první miminko roku 2017 se v Plzeňském kraji čekalo poměrně dlouho. Jako první se letos v kraji narodila holčička, k porodu došlo ale až krátce před 5. hodinou ranní.

"Holčička Magdalenka se narodila ve 4:57," potvrdila mluvčí fakultní nemocnice v Plzni Gabriela Levorová.

V letošním roce je přitom Plzeňský kraj poměrně výjimečný v rámci republiky. V ostatních porodnicích v kraji se totiž od půlnoci nerodilo a první porod pak hlásila až Klatovská nemocnice dopoledne. "Prvním novorozencem narozeným letos v porodnicích Skupiny Zdravotnický holding Plzeňského kraje je holčička Nhu Y, která se narodila v 9:47 v porodnici Klatovské nemocnice. Nhu Y vážila při porodu 3,35 kilogramu a měřila 50 centimetrů. Doma v Železné Rudě už na holčičku čeká šestiletý bratříček. Porod probíhal spontánně bez komplikací. Holčička i maminka jsou v pořádku," doplnil mluvčí holdingu Jiří Kokoška.

V loňském roce přitom přišlo první miminko na svět hned v prvních minutách nového roku. Pět minut po půlnoci se narodila Klotylda v Klatovech. Podrobnosti najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT