QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drama na plzeňské ubytovně! Vyšinutý muž nutil ženu do modlení

13.12.2018 13:07

Hodně dramatický zásah na jedné z plzeňských ubytoven mají za sebou strážníci. Nakonec si na pomoc museli zavolat záchranku. V její péči skončil psychicky vyšinutý muž.

210741_6

Strážníci vyráželi na ubytovnu ve chvíli, kdy se jeden z obyvatel uzamknul v bytě, ze kterého se následně začal ozývat křik. Nakonec museli dorazit také záchranáři.

O pomoc městskou policii požádala správkyně budovy, když se z jedné z jednotek neustále linul křik muže. V bytě se zamknul se svojí manželkou. "Z křiku bylo patrné, že po držené ženě vyžaduje, aby se modlila, a dotyčná tak s plačícím hlasem činila. Přes uzavřené dveře se pokoušel strážník muže zklidnit a žádal, aby dveře otevřel, což on rezolutně odmítl a nadále na svoji ženu křičel, aby v modlení neustávala," popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

V dramatickou chvíli nebylo vůbec jasné, co se za zamčenými dveřmi děje. Muž přestal se strážníky komunikovat a výzvy nereagoval. Dveře se podařilo nakonec odemknout správcové pomocí náhradního klíče. "Muž, který svým tělem blokoval jejich otevření, byl strážníky přetlačen. Hlídka ho našla následně ležet na zemi, kopal kolem sebe a bránil se imaginárnímu útoku. Další výzvy strážníků už muž uposlechl. Žena byla v pořádku, nejevila žádné známky fyzického násilí. Domnívala se, že se u jejího manžela projevila psychická porucha," dodává mluvčí strážníků. Na místo tak nakonec museli dorazit také záchranáři, kteří muže převezli do zdravotnického zařízení.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24