QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dvě nehody nákladních aut! Převrátil se vůz se dřevem i cisterna s naftou - FOTKY

06.04.2020 11:38     06.04.2020 13:38

Ke dvěma nehodám nákladních aut vyjeli hasiči na jižním Plzeňsku mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne. Záchranáři pomohli jedné zraněné osobě. 

1
123457

V pondělí 6. dubna ve tři čtvrtě na jedenáct havarovalo nákladní auto převážející dřevo před Borovnem ve směru od Míšova. Souprava skončila na boku.

"Náklad se vysypal mimo komunikaci. Jednu zraněnou osobu jsme předal zdravotnické záchranné službě. Došlo k úniku nafty z nádrže, který likvidujeme pomocí sorbentu. Zbylá nafta se bude přečerpávat. Provoz je řízen jedním pruhem,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar s tím, že došlo i k poškození vozovky.

Nehodu zřejmě zavinil 44letý řidič. "Řidič jel s nákladním automobilem s návěsem ve směru od Míšova směrem na Plzeň. Příčinou dopravní nehody je dle všeho nesprávný způsob jízdy," dodala policejní mluvčí Ivana Jelínková s tím, že alkohol u řidiče byl vyloučen. Doprava buyla na místě řízena kyvadlově cca do 14 hodin.

"Z místa nehody zdravotnická záchranná služba transportovala muže ročník 1976 s lehkým zraněním do nemocnice Příbram," doplnila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. 


Krátce po půl jedenácté se ve Skašově převrátila cisterna převážející naftu. "Jedna část soupravy se převrátila na bok, přívěs zůstal stát na kolech. K úniku nafty nedošlo. Nehoda je bez zranění. Újmu utrpělo oplocení soukromého pozemku. Zajistili jsme místo události a provedli protipožární opatření,“ popsla druhou událost mluvčí.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24