Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Pašované cigarety i tabák za víc jak tři miliony! Celníci hlásí pořádné úlovky, FOTKY

19.11.2014 7:05

Celníci na dálnici D5 odhalili hned dva případy, kdy se pašeráci snažili do Anglie dostat zboží v podobě tabáku, cigaret a doutníků. Slováci převáželi cigarety z Ukrajiny v linkovém autobusu!

Cigarety z Ukrajiny_foto_CÚ
Cigarety z Ukrajiny_foto_CÚCigarety z Ukrajiny_foto_CÚ (2)Cigarety z Ukrajiny_foto_CÚ (3)Tabák_foto_CÚTabák_foto_CÚ (2)Tabák_foto_CÚ (3)

Hned dvakrát zásah do černého si připsali na konto celníci na dálnici D5. Nejprve v linkovém autobusu z Košic našli v zavazadlech dvou cestujících desítky tisíc cigaret a doutníků z Ukrajiny, ve druhém případě se v nákladním autě ze Slovenska našly balíky s tabákem.

Celníci na dálnici D5 mají za sebou poměrně slušný úlovek. V běžném linkovém autobuse z Košic do Londýna totiž cestovali dva Slováci, kteří chtěli přes hranice propašovat desítky tisíc cigaret a doutníků. "Při kontrole linkového autobusu Košice – Londýn našli v zavazadlech dvou slovenských cestujících 36.040 ks cigaret a doutníků pocházejících z Ukrajiny. Cestující chtěli tabákové výrobky přepravit do Anglie. Přeprava neznačených tabákových, což znamená tabákové výrobky zcela bez kolků nebo s cizími kolky, je v rozporu se zákonem o spotřební dani, a v tomto případě představuje únik na spotřební dani ve výši 81 tisíc korun, který budou muset Slováci zaplatit," popsala mluvčí celního úřadu Jitka Blahutová.

Dálnice D5 se ale nejspíš stala tranzitní cestou pro dodávání nelegálních tabákových výrobků a surovin do Anglie i v dalším případě. Dalším zásahem celníků bylo totiž odhalení kamionu, který převážel ze Slovenska do Anglie nelegálně tabák. "V nákladním vozidle se slovenskou SPZ, které mělo dokladů přepravovat do Anglie perlit pod květiny, celníci našli 1 600 kilogramů tabáku. Jednalo se o ještě nezpracovaný tabák,  který byl naložen ve velkých balících v černé folii na pěti paletách v přední části nákladního vozidla. Pokud se rozborem odebraného vzorku v celně technické laboratoři potvrdí, že se jedná o tabák vhodný ke kouření, činí únik na spotřební dani 2.880.000 korun," doplnila mluvčí celníků.

Druhý případ je stále ještě v šetření. Pokud se ale všechna podezření celníků potvrdila, stát by přišel o víc jak tři miliony.

FOTO: Celní úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte