Žena nadýchala skoro pět promile! Strážníci měli s opilci plné ruce práce

04.06.2018 12:26

Strážníci v Plzni měli zase plné ruce práce s opilci. Zasahovat museli dokonce u ženy, která nadýchala téměř pět promile! V jednom z případů pomáhala i záchraka.

233568_2

Poslední dny měli plzeňští strážníci opět službu poměrně pernou, pokud jde o zásahy u opilých lidí. Rekordm,ankou se ale nejspíš stala žena v Lochotínské ulici.

"Telefonát, který byl přijat na lince 156, upozorňoval na dost podnapilou ženu, která si měla ustlat na chodníku, být pomočená a zcela nezvládat chůzi po svých. Po příjezdu strážníci zjistili, že je tomu opravdu skutečně tak. Žena nebyla kvůli silné opilosti schopna hlídce sdělit na místě svoji totožnost. Když jí strážníci dali dýchnout, aby zjistili, kolik jí v dechu koluje promile alkoholu, nestačili se divit. Výsledkem testu na přítomnost alkoholu v dechu byla naměřená neuvěřitelná hodnota 4,71 promile," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Rekordmanka posledních dnů nicméně nebyla jediná, koho museli strážníci převážet na záchytku. Klientem protialkoholní záchytné stanice se stal také dvaapadesátiletý muž, kterého hlídka našla ležet v dost podroušeném stavu u lavičky na náměstí Republiky. V tomto případě se ani nepodařilo s mužem provést dechovou zkoušku. 

Kvůli opilému muži museli zasahovat strážníci a dokonce i záchranka také ve Smetanových sadech. "Muž, který popil víc, než by měl, se zranil, když se pokoušel vstát z lavičky. S poraněním v obličeji ho v neděli v noci pak našla hlídka městské policie dle předchozího telefonického oznámení ležet na zemi ve Smetanových sadech. Strážníci ho posadili na lavičku a poskytli mu prvotní pomoc. Záchranáři muže, jenž si stěžoval po pádu na bolest hlavy a nevolnost, převezli k dalšímu ošetření do nemocnice na Lochotíně," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT