Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trhovec naháněl zloděje na trzích v Plzni! Lapka skončil v rukou strážníků

14.12.2018 11:02

Vánoční trhy v centru Plzně už lákají zloděje. Tentokrát se nenchavec zaměřil přímo na jednoho z prodejců. Dlouho se ale z lupu neradoval. Doplatil na zvýšený dohled strážníků.

IMG_9379[1]

Vánoční trhy v Plzni nalákali zloděje, který se zaměřil na jeden ze stánků. Okrást chtěl přímo prodejce. Ten se ovšem nedal a strhla se honička.

Zloději se zalíbil tablet v jednom ze stánků a v nestřežené chvíli ho vzal. Trhovec ho ovšem zahlédl a rozeběhl se za ním. "Úprk se stal lapkovi osudným. Při přebíhání silnice ohrozil silniční provoz a toho si všimla hlídka městských policistek, která byla poblíž a zastavila ho, aby zjistila důvod jeho útěku.  V tu chvíli k nim doběhl také okradený muž se slovy: ´Tak mi ten tablet vrať´," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hlídka se brzy dozvěděla, jak ke všemu došlo. "Muž se ke svému činu doznal. Jelikož ale nemohl svou totožnost ani po nezbytné součinnosti prokázat, byl k jejímu zjištění předveden na policejní oddělení. Zde vyšlo lustrací v evidencích najevo, že byl za obdobný čin již trestán. Celou záležitost proto převzala k dalšímu šetření Policie ČR," dodává mluvčí strážníků.

Vánoční trhy jsou cílem zlodějů poměrně často. V mnoha případech jde o kapsáře. Městská policie v souvislosti s trhy i dalšími předvánočními akcemi zvýšila dohled v ulicích Plzně, zejména v centru města. Ten potrvá až do začátku nového roku. Podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT