QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Opilého řidiče bránil ještě opilejší spolujezdec! Skončil s pouty na rukou

20.05.2014 7:04

Poměrně kuriózní případ řeší policisté z plzeňské Doubravky. Během kontroly odhalili opilého šoféra za volantem. Zásah nabral spád, když se opilého šoféra snažil bránit jeho ještě opilejší bratr.

policejni zatah plzen (28)

Případ "velké bratrské lásky" řeší policie v Plzni na Doubravce. Během silniční kontroly odhalili policisté za volantem opilého řidiče. Běžná kontrola ovšem vygradovala ve chvíli, kdy se celou věc snažil přerušit řidičův bratr. Ten byl navíc ještě víc opilý. Na policejní služebnu putoval s pouty na rukou...

Další případ oilého řidiče řeší policie v Plzni. Tentokrát namol zpitého šoféra odhalila hlídka na Doubravce v rámci běžné kontroly. Případ se ale zkomplikoval ve chvíli, kdy se do řešení celé věci vložil řidičův ještě opilejší bratr.

"Policisté Obvodního oddělení Plzeň 4 v rámci běžného výkonu služby zastavili a kontrolovali osobní motorové vozidlo tovární značky Volvo V 40 jedoucí v Plzni ulicí Živnostenská ve směru k ulici Rokycanská. Za volantem auta seděl 29letý cizinec, který policistům sice předložil všechny doklady potřebné k řízení vozidla i k jeho provozu, orientační dechová zkouška, které se dobrovolně podrobil, však prokázala, že vozidlo řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,23 promile. V okamžiku, kdy policisté se šoférem na místě prováděli nezbytné a neodkladné právní úkony, začal se do věci vměšovat jeho o rok mladší bratr, který se ve voze rovněž nacházel," popisuje mluvčí policie Hana Štefflová.

Právě mladší z bratrů byl nakonec pevně rozhodnutý vzít na sebe roli zachránce, že policisté museli sáhnout k radikálnějšímu způsobu řešení. Mladý muž nakonec putoval na služebnu i s pouty na rukou. "Ačkoli byl několikrát policisty upozorněn, že nemá do zákroku vstupovat, výzev neuposlechl a dokonce odmítl prokázat svoji totožnost. Vzpurný muž, který se snažil slovně a nakonec i  fyzicky bránit policejní hlídce v plnění povinností, nakonec skončil  s pouty na rukou na policejní služebně. I on se podrobil zkoušce ke zjištění alkoholu v krvi, která byla pozitivní. Nadýchal 1,46 promile," uzavírá policejní mluvčí.

Řidiči hrozí samozřejmě větší trest. Za ohrožení pod vlivem návykové látky by mohl skončit až na rok ve vězení. Dalším oplétačkám ale nejspíš neunikne ani jeho "ochránce". "Za přestupek proti veřejnému pořádku horzí muž pokuta do výše 5 000 korun," dodává mluvčí policie.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT