QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Epidemie chřipky uzavřela oddělení v dalších nemocnicích v kraji

11.02.2019 14:56

Epidemie chřipky neustupuje. Kvůli dalšímu nárůstu počtu nemocných omezují návštěvy další nemocnice v kraji. Nejhorší situace je aktuálně na jižním Plzeňsku.

photo-pg-652-1800-

Epidemie chřipky a dalších respiračních onemocnění postupuje. Kvůli zvýšenému výskytu přistoupily další nemocnice v Plzeňském kraji k opatřením.

Ve Stodské nemocnici platí od pondělí zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních, v Domažlické nemocnici na oddělení interním a na a na ARO-JIP.

"Omezením návštěv chráníme hospitalizované pacienty. Po dobu hospitalizace je totiž jejich organismus oslaben a setkání s nemocným návštěvníkem by mohlo zkomplikovat průběh jejich léčby," vysvětluje mluvčí spolenosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V ostatních nemocnicích Skupiny NPK jsou návštěvy bez omezení. "Apelujeme ale na návštěvníky hospitalizovaných pacientů, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných raději odložili, popř. aby si při kontaktu s nemocnými zakrývaly ústa a nos například papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou," dodává Jiří Kokoška.

Nejvíc nemocných je aktuálně na jižním Plzeňsku, následuje Tachovsko, Plzeň a severní Plzeňsko.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24