Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Pohybové studio J&A slaví narozeniny v rekonstruovaných prostorách

06.10.2011 16:42

V současné době je fitko a různé pohybové aktivity na každém rohu. Nebylo tomu tak ale odjakživa a proto se QAP vydal za průkopnicemi ladného pohybu v Plzni, do Pohybového studia J & A, které letos slaví 8. narozeniny. Jak studio vzniklo a jak bude slavit výročí?

Jéáčko

V Plzni pod Belánkou najdete Pohybové studio J& A, které si zřídily dvě průkopnice cvičení v Plzni, Jiřina Hůrková a Alena Rauová. Dvě přítelkyně z dětství si splnily sen. Umožnily spoustě obyčejných žen, matek i seniorek cvičit to, co je baví. A letos slaví 8. narozeniny. Právě ve čtvrtek 6. října to bude 8 let, co ´Jéáčko pod Belánkou´ otevřelo své brány.
Proč právě pohybové studio?
Dvě kamarádky ze základní školy spolu cvičily už od dětství, později pak jako cvičitelky po plzeňských školních tělocvičnách. "Cvičily jsme každý den v jiné tělocvičně a bylo toho opravdu hodně," vysvětluje jedna z průkopnic ladného pohybu v Plzni Jiřina Hůrková. "A jednoho dne přišla nabídka z bývalého areálu výstaviště, kde bylo fitko, že by potřebovali někoho, kdo by provozoval spinning v jejich prostorách. Tak jsme do toho šly. Ke spinningu jsme přidaly aerobik a další cvičení při hudbě." V té době podobná studia v Plzni nebyla. Takže se časem se ukázalo, že malý sál pod fitkem začal být těsný, navíc areál Výstaviště končil. "Našly jsme tenhle úžasný prostor v centru Plzně a šly jsme do toho nejistě s tím, že to snad naplníme lidmi," prozradila Jiřina Hůrková, která je nejen spolumajitelkou ale také lektorkou velké části hodin. Sama si někdy odcvičí i 12 lekcí různého cvičení týdně.
Ale po sedmi letech se situace s těsností opakovala. "Opět přišla skvělá nabídka vhod. Prostory se rozšířily a ze dvou velkých a jednoho malého sálu máme teď 4 velké klimatizované sály, ten hlavní má speciální odpruženou podlahu. Rozšířili jsme se o patro, máme větší šatny jak pro ženy tak i pro muže, nové sprchy a hlavně velkou prostornou recepci. S většími prostory jsme přidaly i nové modernější druhy cvičení," láká Hůrková. "Začátky nebyly jednoduché, spousta lidí nám házela klacky pod nohy, tvrdili, že cvičením se nedá uživit. A dnes jsme spokojené, protože máme spokojené klienty, chodí k nám ženy i muži, často se k nám po letech vracejí," konstatovala.

Čím oslaví studio narozeniny? Dárkem pro děti

V týdnu od 3. do 6. října se z každého vstupu, který klient zaplatí, daruje 10% plzeňskému Kojeneckému ústavu s dětským domovem. Slavnostní předání daru proběhne v pátek 7. října za účasti různých osobností politiky i sportu, které si přijdou vyzkoušet různá cvičení jako Flowin, K2Hiking, Zumbu či Trampolínky. QAP bude samozřejmě na akci, aby vám přinesl info, kdo se nestyděl si zacvičit před zrakem fotoaparátů.
Co J & A nabízí
Najdete tady pohyb pro každého a navíc, to je zajímavé hlavně pro rodiče, cvičí tady dítka od 4 let a během jejich lekce, ať už je to aerobic či zumba, běží v dalších sálech jiné aktivity. Takže nemusíte čekat a bloumat kolem budovy než vašemu dítku skončí lekce. Sami si zacvičíte.
Vyžití tady najdou i seniorky. Jelikož hodiny vedou jejich vrstevnice, jde o cvičení v mírnějším tempu s posilováním ochablého a protažením zkráceného svalstva. Studio má také širokou základnu dětského aerobiku, jejich soutěžní týmy jsou velmi úspěšné.
Kromě klasiky jako Zumba, Pilates, Power joga či Bodyforming tady najdete novinku K2Hiking. Jde o cvičení na mechanickém běžeckém pásu, které se zakládá na přirozené chůzi za doprovodu hudby, ale se zábavnými prvky. Trenažéry chůze jsou navíc vybaveny i tukoměrem, což je ojedinělou novinkou v Plzni. Nepleťe si K2Hiking s programem HEAT!
Pokud vás zajímá víc, klikněte na stránky studia a zjistíte víc nebo se rovnou přihlásíte na nějakou lekci.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte