Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Opilí řidiči bourali, měli v sobě téměř 3 promile alkoholu

07.09.2010 7:55

Silně opilé řidiče chytili o víkendu policisté na Tachovsku. Dva z nich dokonce pod vlivem alkoholu spáchali dopravní nehodu, u obou naměřil přístroj téměř 3 promile alkoholu.

policie kontrola

Tři řidiče pod vlivem alkoholu chytili o víkendu tachovští policisté. Dva z nich způsobili pod vlivem alkoholu nehodu.

Mezi Tachovem a Halží boural v sobotu 4. září kolem jedné hodiny v noci 26letý řidič Peugeotu. "Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl vlivem silné opilosti řízení, dostal se do smyku a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového můstku," uvedla mluvčí tachovské policie Dagmar Jersáková s tím, že řidič se při nehodě zranil a byl převezen na vyšetření do nemocnice. "Ještě před tím se ale podrobil dechové zkoušce. Přístroj naměřil 2,34 promile alkoholu!" Škodu na vozidle odhadli policisté na 10 tisíc korun, na poškozeném silničním příkopu pak na jeden tisíc korun.

K další nehodě vyjížděli policisté v odpoledních hodinách. "Z parkovacího místa v Chodové Plané vyjížděl se Škodou 120 43letý řidič, který vlivem silné opilosti nezvládl řízení a poškodil při tom čtyři vozidla, která parkovala poblíž. Ujíždějícího řidiče zastavili po několika metrech majitelé poškozených vozidel," popsala nehodu Jersáková a dodala, že i u tohoto řidiče policisté zjistili, že řídil vozidlo po požití alkoholu. "Provedenou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,85 promile alkoholu, opakovanou zkouškou dokonce 2,95 promile alkoholu! Na základě těchto výsledku byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve."  Na škodovce vznikla podle policistů škoda jen za jeden tisíc korun, na ostatních poškozených autech pak za 12 tisíc korun.

"V obou případech zahájili dopravní policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičům za uvedené skutky hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," poznamenala Jersáková.

Opilý byl také 18letý řidič Peugeotu 309, kterého policisté zastavili v neděli 5. září po druhé hodině ráno v Tachově. "Mladík jel vozem z Husitské ulice do ulice Bělojarská, kde ho hlídka zastavila. Jevil známky požití alkoholu, a tak byl vyzván k dechové zkoušce," uvedla Jersáková s tím, že přístroj mladému řidiči naměřil 1,62 promile alkoholu. "Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a převezli jej na lékařské vyšetření a odběr krve. Případem se policisté i nadále zabývají a čekají na výsledky lékařského vyšetření. Je velmi pravděpodobné, že i v tomto případě budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství