Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nová předpověď do začátku června: Spíš slunečno a příjemné teploty

09.05.2016 7:01

Žádné extrémní výkyvy ani v teplotách, ani ohledně srážek. Podle nové měsíční přepdovědi nás čeká příjemné jarní počasí s teplotami nad 20 stupni. V tomto týdnu se ale ochladí.

DSC01747

Podle nové měsíční předpovědi meteorologů ČHMÚ se můžeme těšit i dál na poměrně příjemné jarní počasí. Podle nových výhledů na období od 9. května do 5. června nás čekají spíš průměrné teploty a nemělo by ani moc pršet. Nejvíc pršet by mělo v týdnu od 23. května.

"Období od 9. května do 5. června 2016 bude teplotně průměrné. První týden bude průměrný až slabě nadprůměrný, maximální denní teploty se budou pohybovat většinou od 20 do 24 °C, na konci týdne jen do 15 °C. Minimální noční teploty budou většinou od 10 do 6 °C. Druhý týden období by měl být průměrný až slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem 18 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 7 °C. Ostatní dva týdny období vychází jako teplotně průměrné," informoval ČHMÚ. 

Pokud jde o srážky, tak nejvíc by jich mělo spadnout v týdnu od 23. do 29. května, naopak nejsušší bude závěr období, tedy přelom května a června.

V závěru tohoto týdne dorazí přechodné ochlazení, teploty klesnou pod 20 stupňů...

V průběhu tohoto týdne nás čekají dál poměrně vysoké teploty až okolo 24 stupňů, doprovázet je ale mohou bouřky. Před víkendem ovšem dorazí studený vzduch, který přinese ochlazení a také přeháňky, které by na horách mohly být ještě i sněhové.

V pondělí bude jasno nebo polojasno s teplotami až okolo 24 stupňů. Podobně to bude vypadat i v úterý a ve středu, kdy nás čeká jasno až polojasno, odpoledne už se ale při přechodně zvětšené oblačnosti objeví přeháňky nebo bouřky. Teploty se budou odpoledne pohybovat mezi 20 a 24 stupni, v noci klesnou na 10 až 6 stupňů.

Ve čtvrtek už bude většinou oblačno, počítat musíme s přeháňkami nebo občasným deštěm a ojediněle i bouřkami. Odpolední teploty budou mezi 19 a 23 stupni, noční mezi 12 a 8.

Pátek přinese zataženou až oblačnou oblohu, občas déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 14 až 10 stupňů, nejvyšší denní se dostanou mezi 18 až 22.

Od soboty do pondělí očekávají meteorologové spíš proměnlivou oblačnost s přeháňkami, na horách by se postupně mohly objevit i sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty budou v sobotu mezi 12 až 8 stupni, v dalších dnech jen mezi 7 až 3. Nejvyšší denní teploty budou v sobotu mezi 16 až 20 stupni, v dalších dnech 11 až 15.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte