Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Jaký bude pracovní týden? Přijdou už tropy?

16.06.2024 17:00

Dočkáme se tropických dnů a potenciál bude i pro intenzivní bouřky, vyjadřují se meteorologové o počasí v týdnu od 17. června. Přinášíme nejnovější předpověď.

DSC06433

Teploty mají pode nejnovější předpovědi stále stoupat. I když jak sami meteorologové přiznávají, předpověď pro další dny je nejistá. Nejtepleji má být v úterý a ve čtvrtek.

"I když nad některými dny příštího týdne stále visí otazník, jisté je, že bude obecně velmi teplo. Aktuálně to vypadá, že nejtepleji bude v úterý, čtvrtek a možná i pátek, kdy mohou teploty stoupat v nížinách přes tropických 30 °C. V pátek se patrně dočkáme závěrečné studené fronty a ochlazení," uvádí aktuálně Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí by se měly teploty pohybovat kolem 25 stupňů, v úterý už ale mají dosáhnout třicítky. "Velmi teplá by mohla být také zejména noc ze čtvrtka na pátek, kdy se dost možná dočkáme někde teplot, které neklesnou pod 20 °C (tropická noc)," uvádí ČHMÚ.

V úterý a ve čtvrtek má být slunečno, pro ostatní dny meteorologové počítají s bouřkami. Ty se mohou vyskytovat už během pondělí, s větší pravděpodobností ale přijdou v druhé polovině týdne.

"Od středy do pátku bude také zvýšený potenciál vzniku intenzivních bouřek. V prostoru střední Evropy by mělo být mnoho vlhkosti, mnoho dostupné energie pro tvorbu bouří a naše území bude na frontálním rozhraní ovlivňovat jet stream (tryskové proudění), které přinese výrazný střih větru. Přesný průběh v rámci jednotlivých dnů je zatím nejasný, ale zdá se, že výrazné bouřky by mohly hrozit zejména ve středu v Čechách a následně během pátku v souvislosti se studenou frontou, která patrně uzavře období tropických teplot. Situaci budeme upřesňovat během týdne," uvádí meteorologové.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte