Auto CB ŠKODA nový SUPERB

S příchodem mrazů sílí kontroly bezdomovců v Plzni

03.12.2013 13:12

Strážníci v Plzni kontrolují místa, kde se zdržují bezdomovci poměrně pravidelně. S příchodem mrazivého počasí jsou ale kontroly o to důslednější, že hrozí lidem bez domova zdravotní problémy i umrznutí.

bezdomovci

Každý rok zemře kvůli podchlazení nebo přímo umrznutí několik lidí bez domova rámci celé republiky. Také v Plzeňském kraji se každoročně opakují případy, kdy se objeví bezdomovci ve vážném zdravotním stavu právě kvůli omrzlinám nebo kvůli podchlazení. Strážníci v Plzni provádějí kontroly rizikových lokalit o to intenzivněji.

Lokalita pod mostem Milénia u Ježíška, zákoutí Skvrňan, prostory pod mosty v Božkově a další. To jsou vyhlášená místa, kde se bezdomovci stahují v horších časech. Poměrně často si noclehárnu dělají i z prostor u bývalé porodnice na Slovanech. Výjimkou nejsou ale ani zahrádkářské kolonie, kde se často vloupají do objektů a chtějí tam přespat. Zima žene bezdomovce do různých míst, která je mají ochránit.

Strážníci už znají svůj revír...Kontroly probíhají průběžně.

Kontroly bezdomovců provádějí strážníci v Plzni v rámci výkonu služby a všichni už znají své rajóny, ví přesne, kde se v jejich obvodu bezdomovci vyskytují a kde jsou s nimi problémy nebo naopak, jak jim pomoct. Kontroly jsou každoročně intenzivnější během zimy, kdy hrozí bezdomovcům skutečně velká rizika.

"V rámci výkonu služby strážníci městské policie monitorují místa, kde se často zdržují bezdomovci. Strážníci rovněž kontrolují, zda se v těchto komunitách nezdržují osoby hledané policií. Na pravidelnou těchto míst se dnes vydali strážníci městské policie na Slovanech, a to s pracovníkem sociálního odboru zdejšího městského obvodu. Lidé bez přístřeší, které se ráno podařilo zastihnout, byli poučeni o možných variantách sociální pomoci a řešení jejich krizové situace," potvrdila QAPu mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

V Plzni mohou lidé bez domova využívat například služeb charity, která jim nabízí nejrůznější formy pomoci, včetně přespání nebo teplého jídla.

FOTO: MPMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství