QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gólový koncert! Viktorka se rozloučila s Romanem Hubníkem a sezonou vítězstvím

08.07.2020 19:46     09.07.2020 8:00

Fanoušci v Doosan Areně byli svědky vítězství nad Libercem 4:0, rozlučky s dlouholetým kapitánem, posledního zápasu této sezony a v pořadí 700. utkání v české nejvyšší soutěži. Podívejte se na FOTKY!

19
191234567891011121314151617182021222324

Červenomodří začali zápas ve slušném tempu. Nejprve se po několika centrech z obou stran dostal k zakončení Lukáš Kalvach, ale jeho ránu vyboxoval Filip Nguyen. Z následné akce už se však domácí fotbalisté radovali. Aleš Čermák se zpoza vápna odhodlal a na jeho tažnou střelu na zadní tyč neměl liberecký gólman nárok.

Šikovný záložník si ke gólu mohl připsat i asistenci, avšak jeho centr nezužitkoval hlavičkou Tomáš Chorý. A tak to vzal do svých rukou Jan Kovařík. Ten si vzal na starost exekuci volného přímého kopu z dobrých 27 metrů a chytrým průstřelem skrz zeď zvýšil plzeňské vedení. Protože dobrý pokus Pavla Buchy vyrazil před poločasovou pauzou Nguyen, tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Na začátku druhé půle nevyužil šanci ke snížení Radim Černický, a tak znovu zaúřadovala Viktorka. Taras Kačaraba v pokutovém území fauloval Aleše Čermáka, ten si sám vzal penaltu na svá bedra a bezpečně ji proměnil. V 57. minutě se rozezněl v Doosan Areně obrovský potlesk – na hřiště ke svému poslednímu zápasu v dresu FCVP nastoupil Roman Hubník.

Půl hodiny do konce odskočili Plzeňané na rozdíl čtyř branek, velkou skrumáž před brankou Liberce zakončil Ondřej Mihálik. V 79. minutě loučící se Hubník luxusně nacentroval na hlavu Chorého, ale vytáhlý útočník těsně minul.

Viktoriáni se tak s Romanem Hubníkem i sezonou rozloučili tím nejlepším možným způsobem, Slovan Liberec rozstříleli 4:0. 

Po konci zápasu s Libercem čekala na Romana Hubníka dlouhá rozlučka s mikrofonem v ruce. Spoluhráči si pro něj pak připravili vlastní překvapení v kabině v podobě podepsaného dresu s počtem odehraných zápasů za Viktorku, obraz s nejlepšími fotkami z let strávených na západě Čech a obrovské šampaňské s podpisy všech.

"Nečekal jsem to, bylo to hrozně milé a příjemné. Upřímně nemám rád být středem pozornosti, člověk v tu chvíli neví, co říkat. Celý stadion tleská, kluci tleskali, všichni měli oči jenom na mě a byl to zvláštní pocit. Něco tady začalo a teď to skončilo, zítra už bude život zase jiný,“ sdělila dlouholetá stálice zadních řad.

SESTAVY:

FC VIKTORIA PLZEŇ

Hruška – Havel (82. Řezník), Pernica (57. Hubník), Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák – Mihálik (82. Alvir), Chorý (82. Beauguel), Kovařík (66. Hořava)

FC SLOVAN LIBEREC

Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Dvořák, Fukala – Beran (82. Kazda), Černický, Michal, Zeman – Rondić (60. Šulc), Mashike (71. Králíček)

ZDROJ, FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24