Hasiči obsadí křižovatky v Plzni! Upozorní na problémy s průjezdností k zásahům

12.09.2019 12:57

Celkem šest rizikových křižovatek v Plzni a jejich okolí obsadí v pátek hasiči. Řidiče budou upozorňovat na špatné parkování, které může zkomplikovat jejich příjezd na místo zásahu.

ilustrační foto_QAP foto (8)

Už v pátek 13. září vyrazí hasiči do ulic Plzně v rámci takzvaného Dne požární bezpečnosti. Je vytipováno hned několik rizikových lokalit, kde mají hasiči problémy s příjezdem k zásahu.

"V rámci Dne požární bezpečnosti vyrazí naše kolegyně z oddělení požární prevence na místa, která trápí hasiče z hlediska příjezdu na místo zásahu asi nejvíce. Jde o lokality, kde řidiči často špatně parkují svá vozidla a komplikují tak příjezd vozidel hasičů na místo zásahu," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hasiči budou mimo jiné umisťovat za stěrače aut letáky, které upozorňují na nutnost ponechání průjezdného prostoru pro naši techniku. "Neznamená to, že zrovna konkrétní řidič špatně parkuje. Chceme pouze upozornit, že v oblasti kde stojíte, míváme často s průjezdem potíže," vysvětluje mluvčí krajských hasičů. "Byli bychom velice rádi, kdyby letáček řidiči nezahodili a vyvěsili ho například na nástěnku v domě, aby se povědomí o tomto problému co nejvíce rozšířilo," uzavírá.

Seznam křižovatek v Plzni:

1 – Jižní předměstí / kar. Berana, Klatovská a přilehlé ulice

2 – Košutka / křižovatka Žlutická/Toužimská a přilehlé ulice

3 – Střed města / Pražská, Riegrova a přilehlé ulice

4 –  Bolevec / Gerská, Kaznějovská a přilehlé ulice

5 – Lochotín / E. Krásnohorské, Komenského a přilehlé ulice

6 –  Doudlevce / Doudlevecká a přilehlé ulice

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24