Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Antonín Procházka ve své knize dokládá, že jeho hry jsou vskutku nadčasové

09.12.2013 21:14

Hry plzeňského herce a režiséra Antonína Procházky jsou nezapomenutelné, jsou nadčasové. Vy, kteří je máte rádi, můžete sobě nebo svým blízkým udělat radost pod vánoční stromeček. V Komorním divadle se bude křtít kniha Nadčasové hry Antonína Procházky.

A. Procházka

Plzeňský herec a režisér Antonín Procházka patří k nejhranějším současným dramatikům, jeho hry však souborně vycházejí vůbec poprvé. Režisér a herec Vilém Dubnička přeišel se skvělým nápadem - vydat je!

Vilém Dubnička pojal knihu Nadčasové hry Antonína Procházky jako jako dárek k autorovým 60. narozeninám.

"Komedie Antonína Procházky se hrají teprve pětadvacet let. Za tu dobu už ovšem pobavily statisíce diváků. Pokud si některý z nich chtěl připomenout nějakou vtipnou repliku, oblíbenou scénu, nebo přečíst celou hru ve formě, v jaké ji dostanou herci na první čtené zkoušce, doposud neměl tu možnost. Proto vznikla tato kniha. Nemá být pomníkem, naopak jsme se snažili, aby byla živá, aby byla hravá a plná překvapení," říká v úvodu producent Vilém Dubnička.

Kniha má podobu dřevěné krabičky, ve které je uloženo v jednotlivých sešitech celkem deset komedií a dva muzikály. Součástí krabičky je i autorský šuplík s dosud nevydanými básněmi Antonína Procházky.

Výstižnou glosu připojil rocházkův dlouholetý kamarád herec Jiří Lábus: "Přesto, že mě fotbalové zápasy nebaví, do Plzně za nimi pravidelně dobrovolně jezdím. Ne na stadion, ale do divadla, kde se odehrávají premiéry komedií Tondy Procházky. Diváci totiž během večera reagují, jako když jejich milované mužstvo dá gól. Je to doslova vroucí kotel. A Tonda do něj přikládá jako velezkušený topič hned v několika profesích: jako autor, režisér a herec. Dělá to báječně a moc mu za to děkuju."

Kniha Nadčasové hry Antonína Procházky bude k dostání od 10. prosince a to pouze v Divadle J. K. Tyla v Plzni. Poprvé v podvečer křtu ve foyeru Komorního divadla od 17.00 do 18.00 hodin, kdy si zájemci budou moci nechat knihu i podepsat autorem.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT