Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Souboj jako břitva! "Pro výhru nad Spartou udělám cokoliv," říká Václav Pilař

31.10.2014 13:51

Spartu dokázala Viktorka porazit naposledy před dvěma lety. Tehdy to bylo 3:1 a od té doby se viktoriánů drží smůla. Z plzeňské kabiny ale jednozančně čiší odhodlání a chuť srazit soupeři "hřebínek". 

FCVP-Teplice_foto_Pavel Němeček (14)

Plzeň se v sobotu nejspíš otřese v základech. Na programu je utkání 13. kola Synot ligy a do západočeské metropole dorazí odvěký rival. Pražská Sparta. Viktorka v posledních dvou letech byla proti pražskému celku bezbranná, nedokázala ani jednou vyhrát. Poslední výhra tak má letopočet 2012...

Viktoriáni mají před sebou ostře sledovaný duel podzimní části ligy. Šlágr mezi Viktorkou a Spartou poutá pozornost hned z několika hledisek. Nicméně Plzni by momentálně mohl pomoct fakt, že poslední zápas vyhrála. "Je dobře, že jsme poslední utkání zvládli a vyhráli jsme, i když ten zápas se nám po herní stránce moc nepovedl. Takové zápasy ale někdy přicházejí a tři body jsou pak o to cennější. Teď před sebou máme Spartu, což bude nesmírně těžký zápas. My v každém případě chceme zůstat první a uděláme všechno proto, abychom vyhráli,“ říká před utkáním Václav Pilař.

Utkání bude hodně sledované i z toho důvodu, že už pár týdnů před ním se strhla mediální přestřelka mezi oběma kluby. Vedení Viktorky se dokonce veřejně ohradilo proti některým článkům, které se objevily ( více se dočtete v článku Další válka Viktorky s Křetínským?). Jenomže teď je čas se vrhnout přímo na hřiště a vybojovat výsledek, který by Viktorce zajistil vedení o čtyři body na prvním místě tabulky. "Je to pro mě důležitý zápas a těším se na něj. Určitě se na to dobře připravím a budu se snažit podat co nejlepší výkon. Pro výhru nad Spartou udělám cokoliv,“ dodává Pilař.

Smolné roky Viktorky! Proti Spartě vyhrála naposledy v roce 2012...

Možná už v sobotu se viktoriánům podaří ukončit smolnou sérii a znovu si připíší na konto výhru nad tradičním rivalem. "Víme, že jsme několik utkání proti nim nevyhráli a mrzí nás to. Doma jsme ale ty zápasy neprohrávali a věřím, že nám naši fanoušci pomůžou a společně tu černou sérii prolomíme,“ doufá David Limberský.

I když myšlenka na udržení prvního místa v tabulce je lákavá, finále ligy se zatím rozhodně nehraje. "Jsme rádi, že jsme v první v tabulce, ale stále to nic neznamená. Je odehráno teprve 12 kol a spousta zápasů před námi. Z tohoto pohledu si nemyslím, že by měl být náš náskok výhodou. Se Spartou si to rozdáme jako rovný s rovným a věřím, že to bude atraktivní utkání,“ dodává obránce Plzně.

O utkání byl obrovský zájem i ze strany fanoušků, kteří vstupenky rozebrali během čtyřiceti minut a na pokladnách se lístky moc neohřáli. Naopak kdo se nejspíš v sobotu pořádně zahřeje, budou policisté. Utkání bylo vyhodnoceno jako velmi rizikové a v Plzni zavládnou mimořádná bezpečnostní opatření (podrobnosti čtěte v článku zde). Sparťanští fanoušci si totiž v poslední době ještě víc pověst pochroumali. Kvůli jejich řádění během zápasu se Slovanem Bratislava musí pražský klub zaplatit pokutu přes dva miliony.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte